fbpx

PREDIZBORNI MARKETING

Sport

Dečija olimpijada sutra na zaječarskom trgu

foto: radiomagnum.rs

PREDIZBORNI MARKETING

Povodom predstojećih Olimpiskih igara u Brazilu, Urban sport, Grad Zaječar i Sportski savez grada Zaječara uz pomoć kompanija, zvaničnih sponzora olimpiskog tima Srbije, organizuju Dečiju olimpijadu na zaječarskom trgu, pod sloganom „Svi uz šampione“.

Dečija olimpijada biće održana na montažno-demontažnim terenima opremljenim podlogama, ozvučenjem, martinelama, voditeljem, sudijama, tehničkim osobljem, a sve u cilju razvoja sporta i sportske kulture i uključivanja sve većeg broja mladih da se bave sportom.

Dečija olimpijada sastoji se od osam sportova i nekoliko igrica za publiku. U takmičarskom delu učestvuju, u ženskoj i muškoj konkurenciji, deca do 12 godina, u svim sportovima osim u fudbalu, gde će nastupiti devojčice do 15 godina. Ostali takmičari nastupiće u revijalnom delu.

Najmladji će se nadmetati u mnogobrojnim sportskim igrama, fudbalu 3na3, mini rukometu 3+1, mini košarci 3na3, na dva koša, odbojci 2na2, streettenisu 1na1, futnetu 2na2, uličnom šahu sa velikim figurama i skoku u dalj iz mesta.

Za pobednike Dečije olimpijade obezbedjene su nagrade. Takodje, pobednici u svim sportovima učestvovaće na velikom finalnom turniru koji će biti održan u Beogradu.

U grad će biti unešena Olimpijska baklja, koja će goreti sve vreme takmičenja. Olimpijsku baklju nosiće jedan srpski olimpijac i jedan mali sportista iz Zaječara.

Dečija olimpijada biće održana u sredu, 18. maja, na zaječarskom trgu, a početak takmičenja zakazan je za 12 sati.

Izvor: radiomagnum.rs

Dodaj komentar