Društvo

Danas svečana akademija Tehničke škole povodom pola veka postojanja i rada!

http://www.tsz.edu.rs

U okviru obeležavanja 50 godina Tehničke škole u Zaječaru danas će u Pozorištu „Zoran Radmilović“ biti održana svečana akademija.

Kako je planirano,  u 13 sati počinje svečana akademija nakon čega će Dramska sekcija Tehničke škole u Zaječaru izvesti komad „Ona i on“.

Povodom ovog velikog jubileja biće dodeljene i dve plakete, Gradu Zaječaru i Školskoj upravi, Ministarstvu prosvete.

Takođe, nastavnici i direktori prve generacije Tehničke škole dobiće zlatnu značku.

TEHNIČKA ŠKOLA: NEKAD I SAD!

Tehnička škola u Zaječaru počela je sa radom kao niža stručna škola za učenike u privredi. Tek 1967.godine formalno će se ona u svom statusu izjednačiti sa ostalim srednjim školama.

Godine 1966. dolazi do osnivanja Tehničke škole koja je imala mašinski i elektrotehnički odsek. Na početku rada u svakom odseku bilo je po dva odeljenja prvog razreda sa ukupno 148 učenika.

Tehnička škola danas predstavlja vodeću obrazovnu ustanovu, ne samo u regionu, već i u Republici Srbiji. Upotreba savremenih nastavnih sredstava, uvođenje novih nastavnih metoda i podizanje kvaliteta nastave uopšte je jedan od primarnih ciljeva razvoja škole.

Dosta sredstava uloženo je sređivanje školskog prostora, opremanje škole računarskom opremom, savremenim nastavnim sredstvima, laboratorijskom opremom i edukaciju nastavnog osoblja.

Tehničku školu danas pohađa, oko 840 učenika, raspoređenih u 31 odeljenje. Obrazovno-vaspitni rad ostvaruje 73 nastavnika, stručnih saradnika i saradnika u nastavi.

Dodaj komentar