fbpx
Društvo

Danas je u Zaječaru predstavljana radna verzija Regionalnog plana upravljanja otpadom

foto: radiomagnum.rs

U Zaječaru je danas održan sastanak Koordinacionog odbora za realizaciju Sporazuma o zajedničkom upravljanju komunalnim otpadom.

Na današnjem sastanku predstavljana je radna verzija Regionalnog plana upravljanja otpadom za grad Zaječar i opštine Boljevac, Bor, Kladovo, Majdanpek, Negotin i Knjaževac.

Vladan Jeremić, direktor Regionalne agencije za razvoj istočne Srbije kaže da je cilj današnjeg sastanka razmatranje prvog nacrta Regionalnog plana upravljanja otpadom.
„Konsultanti koji su radili Regionalni plan upravljanja otpadom danas će nam prezentovati sve analize koje su tražene i sva moguća varijantna rešenja. Na bazi svih tih varijanti, mogućnosti, cena, tehnologija i kvaliteta Koordinacioni odbor će započeti proces sužavanja tih varijanti kako bi se došlo do rešenja, koje će na kraju biti glavno rešenje u budućem Regionalnom planu upravljanja otpadom“, rekao je Jeremić.

O analizama i mogućim varijantama Regionalnog plana upravljanja otpadom danas je govorio Nemanja Stanisavljević sa Fakulteta Tehničkih nauka u Novom Sadu.
„Izrada Regionalnog plana je u toku. Uz našu aktivnost i aktivnost Koordinacionog odbora došli smo do 24 različitih varijanti za svaku opštinu. Ne želimo da namećemo nikakva rešenja već da u svim procesima i odlukama učestvuju i same opštine kao i grad Zaječar, gde će i biti locirana regionalna deponija“, rekao je Stanisavljević i dodao da se u narednih mesec dana očekuje prva finalna verzija Regionalnog plana.

Izvor: radiomagnum.rs

1 komentar

  • Skoro 15 godina se samo priča o deponiji Halovo, držr konferencije za medije, seminari, sastanci, planovi, master planovi…, a deponija nije odmakla od papira.
    Da sam na vašem mestu više ne bi izlazio u javnost sa pričama o toj deponiji dok se ne završi.
    Ljudi će početi da skladište otpad na mesecu, a mi ćemo još da držimo konferencije o regionalnoj deponiji Halovo.
    Il je završite il z..ebite.

Dodaj komentar