Društvo

DANAS ASFALTIRANA JADRANSKA ULICA! Zankov: Biće uređeni putevi i u Grljanu, Velikom Izvoru i Gradskovu (VIDEO)

Jadranska ulica u Zaječaru asfaltirana je danas u dužini od 176 metara.

Radove je obišao zamenik predsednika Privremenog organa Stefan Zankov koji je najavio još jedan program koji će Gradska uprava realizovati u dogovoru sa preduzećem „Putevi Srbije“, kako bi u narednom periodu bile uređene još neke saobraćajnice u gradu, ali i selima.

„Uspeli smo da dobijemo još jedan program. Mi smo se obratili JP „Putevi Srbije“ imajući u vidu finansijsku situaciju grada i dugovima koji datiraju još od pre 7, 8 godina da nam pomognu u uređenju puteva i ulica u gradu i selima.

Mi smo zamolili da nam se pomogne oko asfaltiranja 1200 m puta na ulazu u selo Gradskovo iz pravca Halova. To je obećavano ljudima tri puta u poslednjih 5, 6 godina.

Zamolili smo da se uređuju ulice u Grljanu i u Velikom Izvoru.

Mogu da kažem da oni danas počinju sa pripremom za asfaltiranje i krpljenje rupa u Grljanu. Biće uključeno u program 7,8 i možda svih 10 ulica.

Sutra kreće priprema i asfaltiranje ulica kroz Veliki Izvor. Radi se o 4, 5 ulica za presvlačenje i isto toliko za krpljenje rupa.

Prekosutra bi trebalo da krene priprema za asfaltiranje ove deonice u selu Gradskovo.

U sklopu Grljana smo tražili da se i put za Avramicu asfaltira. To će značajno promeniti sliku tih sela, na zadovoljstvo velikog broja meštana, jer to godinama nije rađeno“, poručio je Zankov.

Na pitanje da li će i nakon izbora biti nastavljeno istim intenzitetom sa radovima na uređenju saobraćajnica Zankov je odgovorio:

„Radovi će se nastaviti i od ponedeljka.  Onoliko koliko nas ne ometaju vremenski uslovi toliko će se brzo raditi. Radovi neće stati sigurno još nekoliko meseci a onda ćemo videti za neke druge programe da li imamo sredstva i koliko.

Planiramo za jesen još tri ulice da se razduži građanima koji su još 2013. platili i potpisali ugovore.

kod Homoljske i Prijedorske imamo određene imovinsko-pravne probleme. Homoljsku smo na putu da rešimo.

Prosto ne možete da verujete kako su rađeni projekti u 2014. godini. Neki projekti su istekli, negde nije rešeno to imovinski , a pravljeni su projekti i izdavane dozvole.

Ali na dobrom smo putu da to rešimo“, poručio je Zankov.

Ukoliko vremenski uslovi to budu dozvolili do kraja nedelje Zankov je najavio da će biti asfaltirane još i Prijedorska (326 metara), Homoljska (378 metara) i ulica 7. Udarne brigade (u dužini od 120 metara).

Pogledajte prilog „Online televizije“!

1 komentar

  • Kako Vas nije sramota samo? Pogledajte groblja kakva su i ulice od njih, na zalost jedna od najfrekventnije posecenih mesta u gradu!!!

Dodaj komentar