fbpx

Dan osoba sa invaliditetom obeležen i u Zaječaru

Preporuka:

Kolekciju zubuna iz zbirke Zavičajnog muzeja Knjaževac mogu razgledati i Zaječarci

Izložba "Kolekcija zubuna iz zbirke Zavičajnog muzeja Knjaževac iz XIX i prve polovine XX veka" biće priređena u Galeriji...

Projekcija filma „Srbenka“ u Omladinskom centru

U okviru turneje "Slobodna zona" koja je počela 15. decembra, biće prikazan film "Srbenka" koji će ujedno i zatvoriti...

Smanjen broj radnika na crno u Srbiji za četvrtinu

Tokom 2019. godine, zabeleženo je 12 938 osoba koje su radile "na crno", što je za 4088 ljudi manje...
- Reklama -

Članovi Društva obolelih od cerebralne i dečije paralize u Zaječaru obeležili su 3. decembar, Svetski dan osoba sa invaliditetom u „Scena Baru“. Tom prilikom volonteri i radnici Crvenog krsta su im uručili pakete humanitarne pomoći.

Svetski dan osoba sa invaliditetom se obeležava od 1992. godine kada su Ujedinjene nacije odredile ovaj datum sa ciljem da se skrene pažnja na probleme sa kojima se osobe sa invaliditetom suočavaju a to su pre svega siromaštvo, visoka stopa nezaposlenosti i iključenost iz društva.

Kako kaže Ivan Simić, sekretar Društva obolelih od cerebralne i dečije paralize Zaječar ovo je dobar način da se skrene pažnja na invalide i na probleme sa kojima se susreću.

„Drago nam je što su pored članova Društva sa nama i naši prijatelji tako da svi zajedno obeležavamo ovaj za nas veoma važan datum. Svaka pomoć nam je dobrodošla jer naši članovi uglavnom su iz siromašnih porodica. Zahvaljujem se i Crvenom krstu Zaječar na paketima humanitarne pomoći koje su dobili naši članovi“, istakao je Simić.

Ove godine se Svetski dan osoba sa invaliditetom obeležava sa fokusom na osnaživanje osoba sa invalidietetom za inkluzivni, pravični i održivi razvoj, a u skaladu sa Strategijom Ujedinjenih nacija za inkluziju osoba sa invaliditetom. Strategija pruža osnovu za održiv i transformativni napredak na temu uključivanja invalidnosti kroz sve stubove rada Ujedinjenih nacija: mir i sigurnost, ljudska prava i razvoj.

Širom sveta je ovaj dan obeležen raznim sportskim, kulturnim i edukativnim sadržajima.

- Reklama -

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

Četvrtkom za knjaževačke đake besplatno skijanje na Staroj Planini

Turistička organizacija opštine Knjaževac na osnovu ugovora o saradnji između Opštine Knjaževac i JP "Skijališta Srbije" i ove godine organizuje besplatno skijanje četvrtkom za...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: