Društvo

Dačić: SAJ je siguran oslonac države u borbi protiv svih vidova kriminala i terorizma

dačić dan SAJ
foto: Tanjug.rs

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da rezultati pripadnika SAJ jedinice najbolje svedoče o tome da je SAJ siguran oslonac države u borbi protiv svih vidova kriminala i terorizma.

“Srbija je stabilna i bezbedna i tako će i ostati. Decenijama unazad vi pokazali da ste spremni da date život za nju”, poručio je Dačić na obeležavanju Dana Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) MUP-a i jubileja – 45 godina postojanja jedinice.

Podsetio je da je od osnivanja jedinica nekoliko puta menjala naziv i konstatovao da su, pored toga, principi rada ostali isti.

“Odlučnost, profesionalizam, hrabrost i efikasnost u teškim situcijama bili su i ostali vaš zaštitni znak. To ste bezbroj puta potvrdili konkretnim akcijama”, poručio je Dačić pripadnicima jedinice.

Ocenio je da savremenom svetu prete brojne opasnosti. Poručio je da nas je teroristički napad ispred izraelske ambasade podsetio na ozbiljnost pretnji sa kojima se suočavamo.

“Teroristi i kriminalci ne spavaju i zato moramo bitni stalno budni i na oprezu”, istakao je Dačić.

On je pripadnicima jedinice poručio da stoje na prvim linijama odbrane Srbije i da je njihova hrabrost, požrtvovanost i profesionalizam primer i inspiracija za sve.

Usaglasio se sa predlogom komandanta SAJ-a da na dan Dan policije pripadnici policije u špaliru pozdrave decu svojih poginulih kolega.

Država će prva udariti na one koji nameravaju da udare na nju

Podsetio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dao veoma visoku ocenu policiji i BIA-i za aktivnosti koje su sproveli prethodnih dana, nakon terorističkog napada ispred izraelske ambasade. Poručio je da će država prva udariti na one koji nameravaju da udare na nju.

Dačić je istakao da pripadnici SAJ-a koji su branili Srbiju i narod nisu ratni zločinci.

“Srbija se ponosi vama. Sigurno je da će uvek stajati iza onih koji se nalaze na braniku naše zemlje i naših državnih i nacionalnih interesa”, poručio je Dačić.

Ocenio je da je cilj Ministarstva i pripadnika policije da pridobiju što veće poverenje naroda i građana u tu instituciju.

Dačić je najavio da će do kraja nedelje biti razmotrena trenutna situacija sa crvenim alarmom o terorističkim pretnjama u Srbiji.

ZaječarOnline/Tanjug/O.B.

Dodaj komentar