Društvo

„Da se ne zaboravi, Holokaust, da se ne ponovi „u subotu , 18.juna, u zaječarskoj Muzičkoj školi “ Stevan Mokranjac“

U organizaciji Srpsko-jevrejskog pevačkog društva, Muzičke škole i Gimnazije, u subotu (18 juna) u zaječarskoj Muzičkoj školi “ Stevan Mokranjac“, biće održan čas istorije, psihologije i muzičke kulture zajedno. Tema je „Da se ne zaboravi, Holokaust, da se ne ponovi , muzika piše sećanje, protiv predrasuda, rasizma, diskriminacije, antisemitizma… za toleranciju“.

Učesnici događaja su gospođa Mirjana Grujić, jedna od preživelih u Holokaustu, profesor Dragan Popadić, socijalni psiholog, i Doktorka Sanja Petrović Todosijević, istoričar, članovi Srpsko-jevrejskog pevačkog društva.

U okviru muzičkog programa nastupiće Jelena Škorić, uz klavirsku pratnju Đorđa Perovića, pod vođstvom dirigentske palice Bojane Radivojević. Na programu će biti izvođena narodna partizanska dela, sefardske romanse, dela Stevana Mokranjca, Rafailo Blama, Lois Lewandowsky.

Čas je planiran sa početkom od 14 časova. Moderator programa je Marlena Weinberger Pavlović, predsednica Srpsko-jevrejskog pevačkog društva.

Ovaj događaj je podržan od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

 

 

 

Dodaj komentar