Društvo Izdvajamo

Pomozite da mali Bogdan iz Zaječara nastavi lečenje

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Nema te osobe koja bi ostala ravnodušna na pesmu „Mi smo deca neba Oca nebeskog“ koju je mali Bogdan iz Zaječara (5) otpevao zahvaljujući svim dobrim ljudima koji su mu produžili život. I pored neprestane borbe sa najopakijom bolešću, Bogdanovi roditelji strahuju da neće imati novca da Boba nastavi lečenje u Turskoj. Zato apeluju na sve ljude dobre volje da pomognu tako što će poslati preko navedenog žiro-računa koliko je ko u mogućnosti za Bogdanovo lečenje, koji se uprkos svemu bori hrabro poput snažnog lava.

Fondacija „Podrži život“ do 7. februara je za Bogdanovo lečenje zahvaljujući humanim ljudima prikupila i isplatila oko 44.000 evra za račune i bolničke troškove iz decembra i januara.

Međutim, prema rečima Bogdanovih roditelja, Marine Gicović i Saše Ladovanovića konačan iznos koji je do sada doniran za malog Bobu iznosi oko 170.000 evra. Na žalost to još uvek nije dovoljno novca za Bogdanovo potpuno ozdravljenje.

„Moramo najpre mnogo da se zahvalimo svima koji su nam do sada pomogli. Zahvaljujući vama Boba je živ, ali mu još treba do potpunog ozdravljenja.

On je za sada dobro i nadamo se da će biti sve bolje. Međutim, troškovi su ovde jako veliki. Lekovi, pregledi, hemoterapije mnogo koštaju.

Zato bismo apelovali na sve ljude dobre volje da pomognu, tako što će poslati preko navedenog žiro-računa koliko je ko u mogućnosti za Bogdanovo lečenje“, apelovali su Bogdanovi mama i tata.

Za sada Bogdanovi roditelji kažu da na dinarskom računu imaju oko 900.000 dinara, i na deviznom oko 4000 evra, što će biti dovoljno za njihov boravak u Turskoj u narednih 6 meseci, za smeštaj i hranu. Inače, njihovo prisustvo je prilikom Bobinog lečenja neophodno, kako bi Bogdan imao 24-oročasovnu negu i pomoć u svakom trenutku.

Ovaj hrabri mališan se bori kao lav

Kroz pesmu „Mi smo deca neba, oca nebeskog, sve što smo i što imamo, sve nam je dao Bog. Dušu i telo, srce maleno, da ga bićem celim u istinu ljubimo“, retko koga ostavlja ravnodušnim.

https://www.facebook.com/marina.gicovic.9/videos/795526927581007/?t=1

Pomozimo mu da ozdravi i izraste u mladića koji će se boriti da ostvari svoje snove.

Podsećamo, Bogdan Gicović boluje od teškog tumora u maloj karlici (rabdomiosarkoma) koji mu je dijagnostikovan u julu 2018. godine. Prvih sedam meseci se lečio u Srbiji. Međutim, usled pogoršanja zdravstvenog stanja, Bogdan je od 2019. godine na klinici „Ačibadem“ u Turskoj. 

Na magnetnoj rezonanci, ustanovljeno je da ima metastazu na moždanim ovojnicama, kao i na limfnim čvorovima (IV stepen). U tom trenutku su bubrezi bili pred otkazivanjem, a srce oslabljeno. Primao je samo morfijum protiv bolova i lekari su mu davali 10% šanse da će preživeti.

Turski lekari su uspeli da stabilizuju srce i bubrege, uz napomenu da će do kraja života morati da pije jake lekove za srce. Tada je Bogdan počeo da prima hemoterapiju. Iako se tumor smanjio za 40%, i dalje je bio prevelik za operaciju.

Lekari odlučuju da podvrgnu Bogdana kombinaciji zračenja i hemoterapije. Nakon operacije odstranjen je tumor sa debelog creva i okolne regije, ali lekari nisu smeli da diraju deo oko nerava, jer bi u ovom trenutku napravili veću štetu nego korist. Izvađeno je oko 30% tumorske mase.

Bogdan je nastavio da prima hemoterapije.

Svi koji žele da pomognu Bogdanu mogu novac uplatiti na tekući račun u Raiffeisen banci:

Bogdan Gicović, 265-0000005399899-86

Uplata je takođe moguća i putem deviznog računa:

Molimo vas da platite prema uputstvima datim u nastavku:

57A: Account with institution (Banka korisnika sredstava): RZBSRSBG, RAIFFEISEN BANKA AD, BEOGRAD, RS

59: Beneficiary customer (Korisnik sredstava, osoba ka kojoj su sredstva upućena): RS35265090000000007341, BOGDAN GICOVIĆ, PLITVIČKA 2, ZAJEČAR, REPUBLIKA SRBIJA

Bogdanova porodica se unapred zahvaljuje svim ljudima velikog srca koji će pomoći Bogdanu da što pre ozdravi.

 

Dodaj komentar