Društvo

Da li je grad Zaječar dobio ili kupio prestižnu nagradu?

foto: zajecar.info

U martu 2014. godine na svečanoj ceremoniji u Kanu, gradu Zaječaru je dodeljena prestižna nagrada magazina FDI, dela “Fajnenšel Tajmsa” “Evropski gradovi i regioni budućnosti 2013/2014.”

Grad Zaječar  je, u kategoriji evropskih gradova iste veličine, zauzeo šesto mesto, a logo ove prestižne nagrade moći će u svojim promotivnim aktivnostima  da koristi godinu dana.

naslovi

naslovi1

Mediji su pisali o tome, tadašnji predsednik Skupštine Saša Mirković koristio je svaku priliku da istakne ovaj podatak i predstavi sebe kao  čoveka koji uspešno vodi jedan grad!

Portal Zaječar Online došao je u posed dokumenta koji potvrđuje da je famozna prestižna nagrada vrlo skupo plaćena naravno novcem iz budzeta grada Zaječara.

Šesto mesto na listi – 5,000 eura!

Gradonačelnik Zaječara Velimir Ognjenović potvrdio je za naš portal da je račun morao biti plaćen ali da on nije ni dogovarao navedeni posao niti je o njemu bio obavešten.

Opomena je stigla gradskoj upravi direktno na ime Danijele Miletić, načelnice službe finansija a ja sam za ovo saznao tek početkom ove godine, izjavio je Ognjenović.

financial-times

 

4 komentara

  • Jos jedan od primera kako je SNS vlast u gradu bacala pare. Ko je kriv? Gradska vlast NapreDNO…

  • Već 15 godina je poznato da ovakve vrste nagrada postoje, kako se do njih dolazi i čemu služe. Ovakve nagrade se vrlo jednostavno kupuju i služe da bi sitni političari iz malih mesta fascinirali svoje birače i podanike. U proseku koštaju 5.000 eura+putni troškovi na svečanoj dodeli priznanja+troškovi smeštaja. Svako ko je spreman da plati može da je ima. Istu takvu je kupio i Boško Ničić, ne sećam se koje godine beše, mislim da je čak bila od iste organizacije. Za njih je to biznis. Naravno, investitori i ljudi iz biznisa to znaju i ne mare za takve nagrade, čak ih ismejavaju, kao i svi koji znaju kako taj sistem funkcioniše. Vidite i sami koliko su zahvaljujući toj nagradi privukli investitore i turiste i Mirković i Boško.

Dodaj komentar