fbpx

Da li će od Nove godine u Zaječaru i računi za SMEĆE biti uvećani za 19 %? A evo kolika će biti cena grejanja…

Preporuka:

Međunarodna saradnja teniskih klubova „AS Timok“ i „Bdin Vidin“

Zaječarski teniski klub ugostio je članove bugarskog teniskog kluba "Bdin" iz Vidina u okviru dogovora o međunarodnoj pograničnoj saradnji...

Dnevni horoskop za PETAK – 22. novembar 2019. godine

Sunce u Strelcu ovog divnog petka, te je ovo dan svima po meri. Dobra, jasna, poletna energija koja će...

Novi kviz za srednjoškolce u Tehničkoj školi

U cilju druženja i takmičenja u opštem znanju, biće organizovan još jedan kviz u prostorijama Tehničke škole u Zaječaru. Kao...
- Reklama -

Na nedavno održanoj sednici Gradskog veća u zaječaru predstavnici Javno-komunalno stambenog preduzeća Zaječar dostavili su zahtev da cena toplotne energije za korisnike daljinskog grejanja u Zaječaru za grejnu sezonu 2017/ 2018. ostane NEPROMENJENA, te će tako cena grejanja za stambeni prostor iznositi 98,3 dinara po metru kvadratnom, odnosno 122,97 dinara po m2 za poslovne prostore.

magnum radio

Na obrazloženje direktora pomenutog Javnog preduzeća, Ivana Žikića da cena daljinskog grejanja u Zaječaru ne bi trebalo da poskupi, gradonačelnik Boško Ničić je oštro reagovao, ističući da su cene vode i grejanja u Zaječaru ispod realnih:

“ Ova cene grejanja nije realna i ona je kazna za 80% zaječaraca u koristi 20% onih koji su priključeni na daljinski sistem grejanja.

Ova cena je niska, bez obzira koliko je onima koji imaju male penzije ona visoka. Ja nisam kriv za to što su im penzije i plate male.

Ja sam dužan kao izvršilac budžeta da itekako vodim računa o stanju finansija u ovom gradu, i o stanju u javnim preduzećima i ustanovama.

Zbog ovakvog ponašanja mi ćemo sutra morati da potpisujemo menice Direkcije za robne rezerve, da se zadužujemo za nešto što će kad-tad plaćati građani Zaječara.

Mi sada plaćam kamate, da bi se grejali po ceni od 95 dinara po kilovatu koja nije ni blizu realne ekonomske cene grejanja“, naglasio je Ničić.

Davanje saglasnosti na povećanje cena odvoženja smeća i otpadnog materijala odloženo je do sledećeg zasedanja.

Inače na sednici je dat predlog da računi za odvoženje smeća od 1. januara 2018. godine budu uvećani za oko 19 %, što su predstavnici JKSP „Zaječar“ obrazložili na sledeći način:

„Korekcija cene od 19 odsto je neophodna da bi se zadržao kvantitet i kvalitet usluga i da bi preduzeće uložilo taj novac u kupovinu potrebne mehanizacije za rad na terenu“.

Na sednici veća, između ostalog usvojen je i novi cenovnik vanrednih komunalnih usluga javno-komunalno stambeno preduzeće Zaječar koji izgleda ovako:

7 KOMENTARA

  1. Крхко је знање! Цена грејања је висока, смањује се број корисника, цена одржавања по кориснику расте. Само непаметан човек мисли да ће подизањем цене да побољша ситуацију.

  2. bravo kretenčino boško…kakav si mi ti „ćovek“ kada u sto godina nisi nista stvorio…ali zato u inostranstvu jesi..i sada si našao ovde da se k….š. djubre jedno ..i cigani su te se odrekli ološu borski…ko te dovede da ga bas j…m

  3. da li ovaj mentol gradonačelnik zna sta radi??sve sto je radio pre dada nastavlja..pošto smo mi koji imamo centralno grejanje privilegovani da li je mentol gradonačelnik spreman da nama nadoknadi svo trovanje koji nastaje od lozenja svim i svacim..verujem da i on ide po kontejnerima i da krade tarabe..u krvi im je to..i a smece?pa i to mu je ukrvi.nasledno..a tek voda!!!pa on se kupa jednom mesecno i to na popovu plažu pa mu se isplati..djubre..jedini mentol gradonačelnik na svetu koji trazi ovakva poskupljenja a svi su protiv…e moji zaječarci…kad aste da vas j..u mentoli tako vam i treba…daj bre da ustanemo..dokle bre cigani da nas vode!!!!

  4. hajde sada gospodo uvlakaci odbornici pokazite se..ili cete po ko zna koji put kleknuti isprd crnog i ….mmmmm..samo napred..vise verujem da cete kleknuti..a mozda niste ni ustajali..sve intelektualci odbornici..djosa..vice..ona svrsena nezavrsena pravnica..alkos pozoriste..taksista..sve moj do…….a crni mentol gradonačelnik na čelu..drustvance…hahaaaa…..

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -radenković

Najnovije

„Bliskost“ u Dubočanu

Anasambl zaječarskog teatra gostovaće u ponedeljak, 25. novembra u Dubočanu, gde će u Domu kulture izvesti predstavu „Bliskost“ Patrika Marbera u režiji Snežane Udicki.  Koreograf...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: