fbpx
Društvo

Crveni krst Zaječar organizovao letovanje za svoje najmlađe korisnike

foto: zamedia.rs

Polaznici Zajedničkog programa za inkluziju romske dece i dece iz osetljivih grupa iz Crvenog krsta Zaječar otišli su danas u Baošiće, petoro mališana odmaraće u ovom crnogorskom mestu do 8. jula. Letovanje dece u odmaralištu Crvenog krsta Srbije „Krista Đorđević“ u Baošićima organizovano je uz podršku Crvenog krsta Srbije i  Švajcarske organizacije za razvoj i saradnju. Na moru će boraviti 92 deteta iz cele Srbije i o njima će brinuti osam vaspitača, lekar specijalista i spasioci. Za decu koja ne znaju da plivaju obezbeđena je podrška instruktora plivanja, a mladi volonteri će se potruditi da decu animiraju kroz razne aktivnosti edukativnog i zabavnog karaktera. 

Crveni krst Zaječar je deci za letovanje obezbedio neophodne stvari, kao što su peškiri, papuče za plažu, kreme za sunčanje, majice, kupaće kostime i veš.

Uz podršku Crvenog krsta Srbije i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije zaječarski Crveni krst takođe je omogućio da 17 deteta, koja su korisnici Narodne kuhinje ode na oporavak u odmaralište Crvenog krsta Niš u Divljane. Deci iz Zaječara priključila su se deca iz Majdanpeka i Knjaževca, a boravak  u Divljanima trajaće od 29. juna do 8. jula. Saradnici i volonteri Crvenog krsta Zaječar organizovaće letnje škole, na programu će biti radionice na nekoliko tema, kao npr. borba protiv trgovine ljudima, promocija humanih vrednosti, prva pomoć.

Izvor: zamedia.rs

Dodaj komentar