fbpx
BuyBitcoinswithDebitCard
Kultura

Članovi Dečijeg centra gostuju na festivalu u Kotoru

FOTO: Dečiji centar Zaječar

Članovi zaječarskog Dečijeg centra nastupiće 27. juna 2019. na festivalu za decu u Kotoru. Oni će odigrati predstavu “Radojka nema knjižicu”, a početak je u 21.30 sati u okviru SCEZAM-a.

Zbog nedostatka sredstava za put, nastup zaječarskog Dečijeg centra na pozorišnom festivalu u Kotoru bio je doveden u pitanje. Međutim, sredstva su obezbeđena.

“Naime, kako smo u prethodnom periodu imali tri festivala za koja smo sami obezbeđivali sredstva, naš put u Kotor bio doveden u pitanje usled nedostatka istih. Za pomoć smo se obratili Rekonstrukciji Ženski Fond. Radojkina priča je prepoznata i podržana kroz projekat “Žene u tranziciji i pozorištu – Radojka nema knjižicu”.

Cilj predstave je da na satiričan način pokaže položaj žena, svih žena, bez obzira na naciju i veru, žena koje su žrtve tranzicije. Radojka je simbol balkanskih radnica – poniženih, pretvorenih u taoce sistema, porodice, nametnutih uloga… Predstava upozorava na gubitak prava radnika, a posebno radnica i na atmosferu apatije i bespomoćnosti. Radojka daje glas obespravljenim starijim radnicama, u čijoj koži se svaka od nas može naći”, kažu u Dečijem centru u Zaječaru.

Predstava će biti odigrana i u Beogradu 30. juna u 21.30 sati, u velikoj sali Skupštine opštine Stari grad. Sredstva od 110.000 dinara namenjena su za troškove puta do Kotora, puta do Beograda i smeštaja u Beogradu.

Dodaj komentar