Društvo

Centar za trudnice, roditelje i klince obezbedio 100 paketa dugotrajnih zaštitnih maski

Centar za trudnice, roditelje i klince je obezbedio 100 paketa koje se sastoje od dugotrajnih zaštitnih maski i sredstava za dezinfekciju, a koje će besplatno deliti trudnicama i porodiljama na Trgu oslobođenja, u petak, 25. marta, od 12 do 14 časova i u subotu, 26. marta, u periodu od 11 do 14 časova.

Iako je odluka nadležnih u Srbiji, kao i u večini zemalja sveta da se mere popuštaju, pa samim tim da i maske nisu obavezne, već preporučene, ipak je virus SARS-COV-2, poznatiji kao Korona, i dalje u cirkulaciji među građanima. S obzirom da je i dalje prisutan virus, a i da se mutacijama prethodnih sojeva stvaraju novi sojevi, preporuka je da se maske nose, a pogotovu da ih nose trudnice, jer je neophodno da u periodu trudnoće sačuvaju svoje zdavlje i svoj plod.

Centar TRK smatra da je briga o trudnicama izuzetno važna, naročito ako  smo svesni demografske slike u Srbiji koja je dodatno pogoršana od početka pandemije. Ovo je razloga da cela zajednica brine o hrabrim ženama koje su odlučile da postanu majke, te ovom prilikom Centar TRK poziva vlasnike i menadžere lokala i institucija koje posećuju trudnice da besplatno preuzmu nalepnicu „prednost trudnicama. A sve trudnice i porodilje pozivaju da dođu do Trga oslobođenja i preuzmu svoj preventivni paket.

Ovu aktivnost Centar TRK realizuje u okviru projekta „Za bezbedniju trudnoću u doba Kovida 19“ koju je podržala Zaječarska inicijativa kroz program Re:Covid.

Dodaj komentar