fbpx
Društvo

BRAVO! PRVO MESTO za učenike zaječarske Tehničke škole za projektnu ideju “Lepote Istočne Srbije”

I OPET PRVI!

Na Konkurs za izbor najbolje projektne ideje učenika srednjih škola i studenata iz oblasti socijalnog preduzetništva, ekološkog menadžmenta ili primene IKT u preduzetništvu a u organizaciji Tehničkog fakulteta u Boru, Odseka za menadžment, Tehnička škola Zaječar, prijavila je dve projektne ideje, dva projektna tima, od ukupno 9 prijavljenih.

Projektna ideja, pod nazivom “Lepote Istočne Srbije”, rangirana je među prve četiri projektne ideje nagradnog Konkursa.

Samim tim projektni tim Tehničke škole pozvan je na finalnu prezentaciju projektnih ideja u okviru, “Takmičenja u prezentovanju najboljih inovativnih poslovnih ideja” koje je održano na Borskom jezeru u Hotelu Jezero, 27. maja gde je sve organizovano u okviru  XIV MEĐUNARODNE MAJSKE KONFERENCIJE STRATEŠKOG MENADŽMENTA (XIV INTERNATIONAL MAY CONFERENCE ON STRATEGIC MANAGEMENT -IMCSM18).

Tim zaječarske Tehničke škole u sastavu: Aleksa Arsić, odeljenje E34, Matija Janković, Marko Mihajlović, Miloš Stojanović i Lazar Čebuković, svi iz odeljenja E24 osvojili su PRVO mesto u kategoriji srednjih škola.

Nastavnik engleskog jezika Saša Nikolić bio je mentor ovog pobedničkog tima.

” Za samo izlaganje i odbranu svoje poslovne ideje svi prisutni imali su samo reči hvale, niko nije krio oduševljenje da tako mladi sa svojih 16, 17 godina, a tako temeljni i ozbiljni u nameri da prenesu svoju ideju drugima.

Napomenuo bih da su zaista bili najmlađi učesnici na ovom takmičenju gde su se takmičili sa maturantima srednjih škola i isto tako i sa studentima koji su na četvrtoj godini studija”, istakao je mentor Nikolić.

Ovaj vid priznanja može im biti samo podstrek da još više rade na sebi i da svoje IKT veštine i preduzetničke veštine upotrebe za pokretanje neke buduće uspešne Start-up kompanije!

SVAKA ČAST MOMCI!

Dodaj komentar