fbpx
Politika

Predsednik “Dveri” Boško Obradović posetio Zaječar (FOTO)

Narodni poslanik i lider Srpskog pokreta “Dveri” Boško Obradović boravi danas u Istočnoj Srbiji. Nakon posete Knjaževcu, Obradović je sa saradnicima obišao i Zaječar, a večeras će u svojstvu govornika učestvovati i na prvom protestu “1 od 5 miliona” koji će biti održan u Kladovu.

“Kladovo će biti 90. opština u Srbiji u kojoj se organizuje protest “1 od 5 miliona” i to najbolje govori koliko je duh pobune zauzeo prostore čitave zemlje”, poručio je funkcioner srpskog pokreta “Dveri” Boško Obradović sa Trga Nikole Pašića u Zaječaru svim građanima Srbije.

Prema njegovim rečima, Zaječar je pravi simbol političke prevare kakvu vodi Srpska napredna stranka, politike preletača i lažnih obećanja.

” Boško Ničić je obmanuo građane Zajječara predstavljajujći se kao lažna opozicija, koji je nakon izbora samo preleteo na stranu Aleksandra Vučića i pogazio sve ono što je govorio pre izbora.

Svi mi koji smo nova generacija političara u Srbiji, borimo se protiv takvih preletača koji su prevali narod u prethodnom periodu.

Mnogo je takve lažne opozicije, pa tako danas u našem parlamentu sedi jedan Vojislav Šešelj, Čedomir Jovanović i Nenad Čanak.

Oni nisu nikakva opozicija, već produžena ruka vlasti”, istakao je Obradović.

Prema njegovim rečima svetlo na kraju Vučićevog tunela pojavljuje se za sve građane Srbije u vidu ujedinjavanja prave opozicije koja se desila proteklih nekoliko meseci.

“Od formiranja Saveza za Srbiju u septembru mesecu prošle godine, preko ujednjenja kompletne opozicije za zahteve za fer i poštene izbore, do protesta “1 od 5 miliona” koji se odvijaju u više gradova u Srbiji, svi smo danas zajedno.

I to ne samo opozicione stranke, već i grupe građana, studenti i sindikati, ali i javne ličnosti, svi smo kao jedan u borbi da ova vlast ode.

Vreme je da postavimo jasne zahteve, da tražimo smenu Aleksandra Vučića, Ane Brnabić, Maje Gojković i da damo jedan rok, a ukoliko do tog roka ne budu podneli ostavke, svi pođemo za Beograd, dok vlast ne budemo smenili.

Obradović je podsetio da opozicija samo želi fer i poštene izbore i minimum od 6 do 9 meseci pre tih izbora za slobodu medija, na kojima bi konačno posle 7 godina mogla da se čuje i opozicija.

On je istakao da čak ni ranijih godina, ni u režimu Slobodana Miloševića nije ovoliko gradova protestovalo protiv vlasti, kao što to sada čine.

” I ovde u Zaječaru smo nedavno imali slučaj da je uhapšen šef za Javne nabavke Gradske uprave, ali pored toga alarmantno je i to da se gradska vlast umesto time bavi prebacivanjem ljudi iz Gradske uprave na neka druga niža radna mesta samo zato što su učestvovali na protestima.

To sve govori sa kakvim režimom mi imamo posla, a to je sa režimom koji ne trpi drugačije mišljenje i koji misli da treba da postoje samo oni i niko drug.

U Srbiji više ne funkcioniše ni Ustavni sud, ni Skupština, niti tužilaštva i sudovi ne rade svoj posao, mi smo zbog toga prisiljeni da izađemo na ulice i da se suprotstavimo ovoj vlasti”, istakao je Obradović.

On je građanima Zaječara poručio da je veoma važno da ostanu jedinstveni u protestima protiv ove vlasti, ali i da kada dođe vreme složno pođu put Beograda i put oslobođenja.

1 komentar

  • kad si vec spomenuo hapsenje-mislis da je mtijević to mogao i smeo sam da uradi?hajde pogađajte ko je u tome nabolje prosao!!ima ko u tome uvek umeša prste-jedan je BOŠKO NIČIĆ

Dodaj komentar