fbpx
Društvo Izdvajamo

Borski Zoološki vrt u nedelju obeležava 8 godina rada

Foto: JP Zoološki vrt Bor

Zoološki vrt u Boru u nedelju, 8. decembra, obeležava 8 godina postojanja i rada. Tom prilikom će za sve posetioce ulaz biti besplatan.

Borski zološki vrt proslavlja osmi rođendan sa sve brojnijim životinjskim stadom i sve većom posećenošću, kažu u ovom preduzeću. Vrt se prostire se na površini od oko 2 hektara, a u njemu boravi više od 70 vrsta životinja ili preko 130 jedinki.

Foto: JP Zoološki vrt Bor

Kako kaže Slađana Savić PR Zoološkog vrta u Boru, ukoliko posetilac napusti vrt sa makar jednim pozitivnim utiskom opravdali smo razlog našeg postojanja.

“JP “Zoološki vrt” Bor je osnovan  8. decembra 2011. godine sa 50 vrsta životinja i oko 60 jedinki. Sada, sedam godina kasnije Zoo vrt u svom sastavu poseduje preko 130 jedinki. Sadašnji „stanari“ poput sibirskog tigra, lama, medveda, nilskog krokodila, antilopa, zebri, berberskih ovaca, dvogrbe kamile, majmuna, krokodila, nojeva, zmija, već predstavljaju svojevrsnu atrakciju za posetioce, a sasvim je sigurno da je zvezda vrta Beli lav”, rekla je Savić.

Pored uređenog i komfornog prostora za boravak životinja, u vrtu je sagrađen i niz dopunskih objekata.

“To omogućava što bolje funkcionisanje samog vrta, ali na taj način i pružamo posetiocima, pored razgledanja životinja i druge dopunske sadržaje koji će im doživljaj posete učiniti još upečatljivijim. JP “Zoološki vrt” Bor organizuje i bogat kulturno-zabavni program. Neke od mnogobrojnih manifestacija su: Obeležavanje Dana divljih životinja, Dedamrazijada, rođendanske proslave, obeležavanje Svetskog dana studenata, raznorazne umetničke kolonije i sl”, podseća Savić.

Foto: JP Zoološki vrt Bor

U drugoj polovini decembra u Zoološkom vru u Boru biće organizovana tradicionalna “Dedamrazijada”.

“Povodom novogodišnjih praznika organizujemo  “Novogodišnju čaroliju” za najmlađe posetioce kada ćemo deliti paketiće”.

Zoološki vrt u Boru se nalazi u centru grada. Radno vreme u decembru je svakoga dana od 10 do 15 sati. Cena ulaznice je 100 dinara, dok je za decu do 12 godina ulaz slobodan.

Foto: JP Zoološki vrt Bor

Da podsetimo, zbog proslave 8. rođendana ulaz u borski Zoološki vrt se u nedelju, 8. decembra neće naplaćivati.

1 komentar

  • BEŠE JEDNOM NEIMAR ZOOLOŠKOG VRTA U BORU!

    Sve čestitke zapošljenima, životinjama i gostima Zoološkom vrtu u Boru povodom osam letnog jubileja. Zoo Bor u krugu nema pitome i nenapadne životinje ježa, propust ili projektant zoo vrta Spaskovski ne voli ježeve. Da, ne voli ih, jer ne može da ih jaše, kao što je jahao pevače po lokalima Bora dok je pevao pesmu “Ne može mi niko ništa” na uvo Dinkića, Tadića i Vučića, klimoglavaca, šlihtera i svojih poltrona, kao što je i on prema višim po funkcijama od sebe. Sosa je ostavio zaslugom svojom da mu ZOO Bor neizostavno obezbedi kutak za slatki trenutak u kom će provesti zasluženo što je učinio za neke životinje. Zoo vrta je smestio u gradu, a penzionere na vetrometini. Penzioneri su trošak, a životinje uzor Sosi.

Dodaj komentar