Društvo

Bill Gould (Faith no more) Rokonačelnik 55. Gitarijade

foto: zajecar.info

Grad Zaječar je ovog leta omiljena destinacija svetskih zvezda – nakon Džona Malkoviča, Rimsku carsku palatu posetiće i Bill Gould basista i šef legendarnog benda Faith no more.

„Čast mi je i polaskan sam ponudom da budem rok gradonačelnik najstarijeg muzičkog festivala na Balkanu“, ističe Gould. „Puno sam slušao o Gitarijadi i znam njen istorijat, ali nisam imao priliku da joj prisustvujem. Ovog puta ostajem u Zaječaru i verujem da ću uživati u koncertima, a čuo sam i da je hrana tamo odlična“.

Bil već tri godine uči srpski jezik i čest je posetilac naše zemlje, jer se ovde proizvodi njegova rakija „Yebiga“, koju je uspešno plasirao na američko tržište. Rakija i slatko postali su sastavni deo njegovog jutarnjeg rituala, a kada je u Srbiji, jede isključivo naše specijalitete i druži se sa običnim ljudima.

Na otvaranju 55. Gitarijade na Feliks Romulijani u sredu, 24.avgusta gradonačelnik Zaječara Boško Ničić predaće Gould-u ključeve grada, što simbolilčno znači da će Bil odlučivati o svim muzičkim pitanjima vezanim za festival.

Nakon ceremonije otvaranja, na Feliks Romulijani nastupa grupa OPS, predvođena Slobodanom Bodom Ninkovićem, koja je pobedila na Gitarijadi davne 1979 godine.

Gitarijada se održava od 25. do 28.avgusta na Kraljevici i ulaz na festival je besplatan.

Za fanove je organizovan rok kamp, a očekuje se veliki broj posetilaca iz zemlje i regiona.

izvor: zajecar.info

Dodaj komentar