Društvo Kultura

Radul begov konak Zaječar: Izložba povodom 185 godina rada Gimnazije pod nazivom “Od zaječarske Gimnazije do Kolumbija univerziteta”

Foto Gimnazija Zaječar

Povodom obeležavanja 185 godina postojanja Gimnazije u Zaječaru, sinoć (22. 06.)je u Radul begovom konaku otvorena  izložba pod nazivom “Od zaječarske Gimnazije do Kolumbija univerziteta”, koja predstavlja prikaz rada i dela profesora Milivoja Stojana Stanojevića, doktora filozofije i šefa Departmana za slavistiku na Kolumbija univerzitetu u Njujorku.

Kao rezultat zajedničkog rada učenika zaječarske Gimnazije, Natalije Tanić ( IV3), Petre Ninić (III1) i Borisa Rančeva (IV1), uz ogromnu podršku profesorke istorije Suzane Tomić i profesora srpskog i engleskog jezika, nastala je ova izložba.

U organizaciji izložbe pomogla je i porodica Stivenson (Metthew i Nannet Stevenson), kao i Erin Benc (Monteclair History Center).

Cilj izložbe bio je da se, kroz sakupljene istorijske izvore, temeljno prikaže život i kompletan angažman Milivoja Stanojevića u oblasti društvenih nauka.

„Moramo se posebno zahvaliti Metjuu Stivensonu (unuku Milivoja Stanojevića) na pomoći oko prikupljanja literature, kao i zaposlenima u Radul-begovom konaku, koji su pomogli realizaciju izložbe, „istakli su na zvaničnom sajtu zaječarske Gimnazije.

Tehničku podršku u izradi izložbe pružio je Nikola Drobnjaković.

Foto Gimnazija Zaječar

Dodaj komentar