fbpx
Društvo

Ataše za kulturu Ambasade Kine posetio Zaječar

U Gradskoj upravi u Zaječaru organizovan je prijem za atašea za kulturu Ambasade Narodne Republike Kine, savetnika u Ambasadi i za članove Pozorišne trupe iz provincije Henan.

Zamenica gradonačelnika Zaječara Marina Milić izrazila je zadovoljstvo zbog posete delegacije iz Kine. Tom prilikom, Milić je istakla da joj je drago što će članovi pozorišne trupe iz provincije Henan učestvovati na dečjem pozorišnom festivalu „ZajeČAR“.

Vujadin Milošević gradski većnik zadužen za kulturu je poručio da mu je drago što će članovi ove Pozorišne trupe uveličati 10. Međunarodni festival namenjen najmlađima.

Ataše za kulturu ambasade Narodne Republike Kine je rekao da ovaj grad ima potencijal da privuče nove posetioce i nove investicije.

„Drago mi je što sam ovde. Ovo je prelep grad. Posetili smo muzej i s obzirom da Zaječar ima svetsku baštinu pod zaštitom UNESCA, smatram da ovaj grad ima potencijal da privuče nove posetioce i nove investicije. Zaječar bi trebalo da ostvari saradnju sa drugim zemljama kao što je Kina koje imaju brz razvoj, da bi grad mogao da se razvija. Dosta kineskih kompanija ulaže u Srbiju i to privlači mnoge posetioce iz Kine. Na ovaj način kroz ovakve vrste saradnje, možemo da unapredimo da Srbija bude još bolja i lepša zemlja“, istakao je ataše za culture ambasade Narodne Republike Kine Cui Jinglan.

Prijem za atašea za kulturu Ambasade Narodne Republike Kine, savetnika u Ambasadi i za članove Pozorišne trupe iz provincije Henan priređen je maloj sali Gradske uprave Zaječar.

Dodaj komentar