Društvo Servisne informacije

Apel MUP-a Srbije: Vožnja sa pažnjom spasava živote

apel vozačima

APEL – Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije uputilo je danas vozačima motocikala i mopeda i vozačima drugih vozila da poštuju saobraćajne propise da bi bila sačuvana bezbednost saobraćaja.

MUP je na svom Instagram profilu uputio apel vozačima motocikala i mopeda da ne upravljaju vozilima bez vozačke dozvole, poštuju ograničenje brzine i saobraćajnu signalizaciju i uvek koriste zaštitnu kacigu i drugu zaštitnu opremu.

“Istovremeno, apelujemo na vozače drugih vozila da obrate posebnu pažnju na dvotočkaše, kako bismo svi zajedno sačuvali bezbednost saobraćaja”, naveo je MUP Srbije. Vozačima su poslali poruku “da jedan trenutak nepažnje može ugasiti život”.

MUP ističe da je od početka godine, u saobraćajnim nezgodama poginulo čak 26 vozača motocikla i mopeda i četiri putnika. Od toga 11 poginulih na dvotočkašima bilo je mlađe od 30 godina. “Vožnja sa pažnjom spasava živote”, poručio je u apelu MUP Srbije.

Prema informacijama Uprave granične policije Srbije dobijenim u 5:15 sati, putnička vozila se na graničnom prelazu Preševo, zadržavaju 40 minuta.

Teretna vozila se na Batrovcima, na izlazu iz zemlje zadržavaju se četiri sata. Na Horgošu zadržavanje je do tri sata, a na Kelebiji dva sata.

Zadržavanje za teretna vozila na graničnom prelazu Šid je sat vremena. Na naplatnim stanicama u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

ZaječarOnline/Tanjug/O.B.

Dodaj komentar