fbpx
BuyBitcoinswithDebitCard
Politika

Anketa: Ničić 44.3 %, Mirković 13%

anketa

Zahvaljujući ranijem prijateljstvu i saradnji sa ljudima iz agencije koja radi istraživanje javnog mnjenja, naš portal zajecaronline.com, došao je do dela istraživanja, vezanog za Zaječar, a urađenog za potrebe i po porudžbini jedne manje stranke, članice vladajuće koalicije u Srbiji.

Istraživanje je rađeno u periodu od 03 – 11. septembra ove godine na uzorku od 764 ispitanika ( što je za Zaječar veliki uzorak ) i kojim je obuhvaćeno 55% gradske populacije i 45% seoskog stanovništva.

Nažalost, zbog ugovora agencije sa naručiocem posla a i naše nezavidne finansijske situacije kao portala, nismo u mogućnosti da objavimo brojne detalje koji jesu bitni kada je jedno ovakvo istraživanje u pitanju.

Zanimljivost ovog istraživanja je da bi od 14 pretpostavljenih – zadatih opcija koje bi se pojavile na zaječarskim lokalnim izborima samo njih četiri, u ovom trenutku preskočilo izborni cenzus.

Očito da bi i za sada neopredeljeni birači (njih 8.1%) uticali na raspored mandata ali i to da bi Pokret “Živim za Krajinu”, bivšeg gradonačelnika Zaječara Ničića, odneo ubedljivu pobedu i osvojio apsolutnu vlast sa 30 osvojenih mandata ( ako neki od 4 mandata koliko bi osvojili “neopredeljeni” takođe ne bi pripao njima).

Očito je, da su izbori održani u septembru kada je istraživanje rađeno, i da bi SNS sa 9 mandata, Demokratska stranka sa 4 i SPS sa 3 mandata ostali u ubedljivoj manjini.

Politički analitičari, sa kojima smo ovih dana razgovarali, upravo su nam potvrdili da bi u Zaječaru, nakon fijaska koji mu je donela sadašnja vlast, upravo i trebao jedan period ovakve političke stabilnosti i vlast koja bi mogla da sprovede oštre rezove bez političkih kalkulacija.

Kako će se stvari razvijati i da li će vladajuća stranka ponovo primeniti metode viđene 2013. godine i koliko će to uticati na birače videćemo u mesecima koji slede.

U svakom slučaju u Zaječaru nas čeka vrela politička jesen i zima!

101015-anketa-tekst

3 komentara

  • ODAKLE TAKVA SMELOST DA SE UPOTREBI /NAVODNO/ KOMENTAR SA IMENOM DRAGISA BEZ BROJA eMAJLA. Najveca glupost je objavljivanje izmisljenih anketa, izmisljenih procenata, a naj bezobrazniji USKLIK “NAPRED BOSKO”..?! Nadam se da u Zajecaru nema toliko BOLESNIH ljudi. NEMA MESTA ZA ISTROSENE POLITICARE. Bosko je obezbedio sebi Hram u Kotlujevcu, za starost, a Mirkovic Most …..za nedaj Boze..!

  • U čemu je razlika Boško ilil Saša. Obojica su došli iz Bora. Prvi je upropastio ovaj grad a drugi će ga uskoro zatvoriti. Ni Boranima nije jasno zašto mi Zaječarci prihvatamo sve ono što oni isteraju kao najgoru gamad. Zaječar stvarno nije to zaslužio. Dragi Zaječarci PROBUDITE SE!!!!!!!!!!!!. Na našu žalost ovo nije samo san. Sve što se dešava zahvaljujući ovoj dvojici je surova, da surovija ne može biti realnost.

Dodaj komentar