Društvo Izdvajamo

Ani Janković (20) iz Zaječara HITNO potrebna pomoć za lečenje

Ana Janković (20) iz Bogovine kod Zaječara boluje od malignog sarkoma pluća i potreban joj je novac za lečenje. Lekove i vakcine koje svakodnevno prima zbog hemoterapije su preskupi i više sama ne može da ih priušti. Ana je majka osmomesečne bebe i ne može sve sama! Zato moli sve ljude dobre volje da joj pomognu da dobije ovu životnu bitku.

Naizgled obična prehlada oko Novogodišnjih praznika za dvadesetogodišnju Anu Janković iz Bogovine pretvorila se u pravi pakao. Lekarima u zaječarskom Domu zdravlja Ana se javila samo zbog povišene temperature, ni ne sluteći da boluje od izuzetno opake bolesti.

Nakon primanja injekcija Ani nije bilo bolje, pa su je lekari uputili na Odeljenje pulmologije gde je snimila pluća. Snimci su pokazali da je cela desna strana njenih pluća bila puna vode, pa joj je 6. januara rađena punkcija u zaječarskom Zdravstvenom centru, posle čega je Ana počela da oseća intenzivne bolove.

„Tek pošto su mi izvadili vodu iz pluća lekari su mogli da vide šta se sa mnom zapravo dešava. Poslali su me na skener i ustanovili da imam karcinom pluća, pa su me hitno uputili na pulmologiju u Beograd.

Tamo su mi radili biopsiju, bronhoskopiju i još neke analize koje su potvrdile da imam maligni sarkom na desnoj strani pluća“, ispričala je Ana za portal „Zaječar online“.

Ona se trenutno nalazi na Institutu za onkologiju u Beogradu, gde prima drugi ciklus hemoterapije.

„Prvi ciklus hemoterapije sam jako loše podnela, ali sam se izborila.

Trenutno primam drugi ciklus, a moraću i treći, nakon čega ću morati na konzilijum, pa će lekari odlučiti šta dalje.

Trudim se i borim… moram. I jedva čekam da se vratim kući i zagrlim moju ćerkicu“, navodi Ana.

Ana trenutno nije u radnom odnosu, a zbog bolesti i malog deteta i njen suprug jedva uspeva da zadrži svoje radno mesto. Prema njenim rečima od kada se razbolela on sa posla mora da odsustvuje, jer njihovu ćerku nema ko da čuva. Tako da je već mesecima na bolovanju i  godišnjem odmoru, pa su im i primanja zbog celokupne situacije nedovoljna.

Ani je neophodno da primi još 3 ciklusa hemoterapije, a za izuzetno skupe lekove i vakcine ona nema više novca.

Kako su joj hemoterapije neophodne da bi se izborila sa karcinomom, Ana i njena porodica apeluju na sve ljude dobre volje da im pomognu koliko mogu, jer ima je svaka pomoć dobrodošla!

Pomozimo Ani da može da bude sa svojom Nađom!


Novac se može uplaćivati lično na Anin tekući račun:

Komercijalna banka:

205-9001021974683-55

Devizni račun:

90-310-2640758.9

 

 

 

2 komentara

  • Postovanom autoru teksta,

    Molim vas za detaljnije upute za uplate na devizni racun, ovako je informacija nepotpuna i nije moguce poslati novac iz inostranstva. Potrebni su SWIFT, kao i IBAN koji mozete dobiti od banke.

    Hvala unapred

    • Hvala Vama na poruci. Ana je trenutno u Beogradu u bolnici, a otvaranje računa za uplate iz inostranstva je u toku. Potpunu informaciju prenećemo, čim Ana bude bila u mogućnosti da ode do banke.

Dodaj komentar