Društvo

Akcija zaječarskog Crvenog krsta ,,JEDAN PAKETIĆ PUNO LJUBAVI“

deca
foto: radiomagnum.rs
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

PREDSTAVA ZA MALIŠANE „ĐULIĆA“, SLATKIŠI ZA DECU KORISNIKA NARODNE KUHINJE I „OBLUTKA“

Crveni krst Zaječar tradicionalno svake godine organizuje akciju ’’Jedan paketić puno ljubavi’’. U okviru akcije sprovodi se niz aktivnosti koje imaju jedan zajednicki cilj – prikupljanje slatkiša za novogodišnje paketiće koji ce biti podeljeni deci korisnika Narodne kuhinje.
Volonteri Crvenog krsta Zaječar i ove godine družiće se sa misanima iz predškolske ustanove „Đulici“ i prikazati novogodisnju predstavu „Deda Mraz zavodi red“. Danas je predstava odigrana u vrtiću „Đurđevak“.

-Ove godine paktiće prikupljamo za decu Narodne kuhinje, ali i za Ustanovu za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju ,,Oblutak’’. Kutije za slatkiše smo takođe postavili u svim gradskim osnovnim školama i u marketima. Svi oni koji budu donirali po neki slatkiš ulepšaće novogodišnje praznike našim mališanima,kaže Ilena Mladenović iz zaječarskog Crvenog krsta.
Direktorka ove ustanove Tanja Jovanović kaže da godinama unazad ,,Đulići’’ i Crveni krst Zaječara realizuju ovu humanitarnu akciju.
-Naša deca se uvek raduju ovim predstavama, jer u njima glume malo starija deca. Mališani rado prikupljaju slatkiše za svoje drugare, a svi zajedno smo srećni kad možemo da pomažemo druge jer vredimo onoliko dajemo drugima, istakla je direktorka.

U toku nedelja predstava će biti prikazana i drugim mališanima iz gradskih i seoskih vrtića.
Novogodišnji paketići biće podeljeni 28. decembra u deset sati, a dobiće ih ove godine 160 deteta.

Izvor: radiomagnum.rs

Dodaj komentar