fbpx
Društvo

Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Zaječaru i za srednjkolce

FOTO: zajecaronline.com

Crveni krst Zaječar u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Niša, poziva građane da učestvuju u akciji dobrovoljnog davanja krvi, koja se organizuje u sredu, 6. novembra.

Od kada je davalaštvo krvi preuzeo Zavod za transfuziju krvi Niš, ekipe ove ustanove dva puta mesečno, u saradnji sa zaječarskim Crvenim krstom, uspešno realizuju svaku akciju, tako da je broj dobrovoljnih davalaca u Zaječaru dobar.

“Svaka jedinica krvi nam mnogo znači, a potreba i potrošnja krvi je uvek ista. Potrebne su podjednako sve krvne grupe, ali su negativne uvek potrebnije jer ih je manje, odnosno samo 15 odsto populacije ima negativnu krvnu grupu”, podsećaju organizatori.

Akcija će biti održana u novim prostorijama Crvenog krsta, u Krfskoj ulici, od 9 do 14 sati.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi i u petak, 8. novembra

Crveni krst Zaječar u  saradnji sa Službom za transfuziju krvi iz  Niša planira da i u petak 08. novembra sprovede  akciju dobrovoljnog davanja krvi sa sve punoletne srednjoškolce.

” Akcija će biti održana u biblioteci Tehničke škole u periodu od 9 do 14 sati”, kažu organizatori.

Povodom predstojece akcije u utorak, 5.novembra u dvorištu srednje škole predstavnici Crvenog krsta Zaječar odradiće promociju predstojeće akcije, pozvati maturante da se priključe akciji i ukazati na značaj dobrovoljnog davalaštva krvi.

 

Dodaj komentar