Društvo

DOBRODOŠLI! 7. i 8. jula Zaječar domaćin Državnog takmičenja vatrogasnog podmlatka!

Zahvaljujući uspešnom četvorogodišnjem radu ljudi iz DVD Zaječar sa učenicima osnovnih škola iz oblasti zaštite od požara, postignutih rezultata na Državnom vatrogasnom takmičenju na Zlatiboru 2016. godine i ostvarenih dobrih rezultata na Međunarodnoj vatrogasnoj olimpijadi održanoj u Austriji 2017. godine, Vatrogasni savez Srbije je doneo odluku da Zaječar 7. i 8. jula bude domaćin ovogodišnjeg Državnog takmičenja vatrogasnog podmladka.

Evo i plana rada za subotu, 7. jul:

  • Kao pravi domaćini dolazak ekipa iz cele Srbije očekujemo u subotu u jutarnjim satima, a nakon toga od 10 sati i 30 minuta na zaječarskom gradskom stadionu planiran je trening vatrogasnog podmladka.
  • Od 17 sati u Narodnom pozorištu Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ biće održan kviz takmičenja, a od 19 sati i 30 minuta na gradskom trgu u Zaječaru Dobrovoljno vatrogasno društvo Srbije održaće svoju promociju i drugarsko veče vatrogasnog podmladka.

Takmičenje se svečano otvara u nedelju u 8 časova na zaječarskom trgu, zatim od 8 sati i 30 minuta  predviđen je i defile učesnika do gradskog stadiona, gde samo sat kasnije, od 9:30 h počinje takmičenje.

Očekuje se dolazak preko 600 takmičara iz cele Srbije, a prema najavama organizatora od najboljih pojedinaca iz kategorije juniora biće napravljene muška i ženska juniorska ekipa koja će predstavljati Zaječar na državnom takmičenju.

Organizator ove manifestacije je Vatrogasni savez Srbije, pokrovitelji su MUP Srbije i Sektor za vanredne situacije, a domaćini Grad Zaječar i Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Zaječara.

Dodaj komentar