fbpx

Memorijalni turnir u fudbalu „Uroš Jovanović“

Preporuka:

Odbojka: Kadetkinje OK Zaječara regionalne prvakinje

Kadetska ekipa OK Zaječara je pobedom nad vršnjakinjama iz OK Viner iz Bora obezbedila titulu regionalnog prvaka pre poslednjeg...

FOTO DANA: Ćirilica, latinica ili tipografija?!

U susret 42. Međunarodnom sajmu turizma i aktivnog odmora koji se u Beogradu održava od 20. do 23. februara...

Predstava „Raj na zemlji“ u zaječarskom pozorištu

U pozorištu "Zoran Radmilović" u Zaječaru će sledeće nedelje biti izvedena predstava "Raj na zemlji" u režiji Peđe Markovića. Scenario...
- Reklama -

Na sportskim terenima na Kraljevici predstojećeg vikenda, u organizaciji Omladinskog fudbalskog kluba „019“ iz Zaječara, biće održan 3. Memorijalni turnir u fudbalu „Uroš Jovanović“ u znak sećanja na devetogodišnjeg Uroša, golmana pomenutog kluba koji je 2. septembra 2018. poginuo u stravičnoj saobraćajnoj nesreći na putu Zaječar – Paraćin kod skretanja za Gamzigrad.

U subotu, 14. septembra na turniru će učestvovati mladi fudbaleri uzrasta 2008., 2010. i 2012. godište, dok će dan kasnije u nedelju utakmice odigrati 2009. i 2011. godište.

Prema rečima organizatora turnir će okupiti oko 1500 mladih fudbalera iz čitave Srbije.

Prema rečima Zorana Nikolića, predsednika OFK 019 cilj turnira je postignut a to je da deca još od malih nogu zavole sport, steknu nove prijatelje, razviju zdrave navike, pobednički duh i da na turniru upoznaju nove drugare.

„ Turnir je prijateljskog karaktera, nema tenzije, nema nervoze… Trudimo se da deca imaju što više utakmica, da se što više druže sa drugarima iz cele Srbije.

Cilj je da se deca što više druže i bave sportom jer je u tom njihovom uzrastu veoma važno da deca dobiju satisfakciju, elan da bi što više trenirali, jer treniranje kao treniranje je dobro, ali ako nemate dovoljan broj utakmica, dovoljan broj turnira, onda to postaje monotono“, kaže Nikolić.

Inače na današnji dan, 13. septembra 2016. godine počela je sa radom škola fudbala „OFK 019“.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: