Kultura

Zaječarski ansambl sa predstavom “Alisa na putu za Oz” nastupio na festivalu u Leskovcu

“Alisa na putu za Oz” zaječarskog pozorišta „Zoran Radmilović“, u adaptaciji i režiji Olivere Viktorović Đurašković, izvedena je u četvrtak 24. novembra na 15. Festivalu pozorišnih predstava za decu “Mali Joakim” u dva termina i oba puta sala je bila popunjena do poslednjeg mesta.

Najmlađa festivalska publika u Leskovcu dobro se zabavila uz igru, pesmu, pitalice, maske i razne zavrzlame komada, koji je sinergija bajki “Čarobnjak iz Oza” i “Alisa u zemlji čuda”, sa porukom da je prijateljstvo moćno i da se uz pomoć prijatelja mogu rešiti mnogi problemi i pobediti strahovi.

O nagradama će, nakon izvođenja svih 7 predstava u takmičarskoj konkurenciji, odlučivati stručni žiri u sastavu: David Alić, reditelj, Čedomir Štajn, glumac i Snežana Udicki, rediteljka.

Biće dodeljene nagrade GRAN PRI MALI JOAKIM za najbolju predstavu u celini, NAGRADA MALI JOAKIM za režiju, za scenografiju ili ukupan scenski dizajn predstave, za kostimografiju, za glumačko ostvarenje, za dramski tekst i za autorsku muziku kao i SPECIJALNA NAGRADA.

U predstavi “Alisa na putu za Oz” zaječarskog teatra igraju: Marija Stanković-Alisa, Nataša Petrović-Kraljica /Veštica, Predrag Grbić-Veliki čarobnjak iz Oza, Branislav Mijatović-Mačak/Lav, Gabrijel Bećarević-Limenko, Ana Bretšnajder-Straško, Miloš Tanasković-Zec/Kralj.

Ovogodišnji, 15. Festival pozorišnih predstava za decu “Mali Joakim” održava se u Leskovcu od 21. do 28. novembra u organizaciji Zajednice profesionalnih pozorišta Srbije.

Dodaj komentar