Politika

Više hiljada zaječaraca ustalo protiv Mirkovića i Vučica

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Zaječar je večar bio prestonica demokratije. Više hiljada zaječaraca demonstriralo protiv Vučića i Mirkovića. Gradski Trg se počeo puniti već oko 17h, a manifestacija je krenula nesto posle 18h. Uvodnu reč imao je poznati glumac Vujadin Milošević koji je predstavio himnu protesta „Svi na protest“. Zaječarski navijači su usijali atmosferu velelepnom bakljadom.

Od govornika se prvi obratio Boško Ničić. On je zatražio hitno raspisivanje lokalnih izbora u Zaječaru zato što je vlast izgubila legitimitet. Zatim su govorili Saša Milenić iz Kragujevca, koji je uputio pozdrave građanima Zaječara i poslao poruku da je Kragujevac uz Zaječar. Govorili su još i Miloje Mitrović iz Zaječara, Miloš Stojadinović (ds), Marina Milić(dss), Dragan Stamenković-Montoja(ns), Dejan Milošević – Kuna( Gvozdeni puk). Na kraju se obratio i predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić. On je pozvao Zaječar da istraje u svojim zahtevima i optužio Aleksandra Vučića za uništavanje Srbije.

Miting je prošao bez incidenta osim sto je policija sprečila jednu grupu koja je po nagovoru Sase Mirkovića imala za cilj da izazove nerede. Do incidenta nije došlo pošto je policija lokalizovala pomenutu ugrupu i upozorila na posledice.

Zanimljiv detalj usnimile su kamere kao i foto-aparati, sa drugog sprata hotela Srbija-tis. Radnik gradske uprave Dragan Mitić fotografisao je učesnike. Pošto su građanima poznate metode zastrašivanja sadašnje vlasti jasan nam je razlog takvog postupka G. Mitića. Sledeći skup zakazan je 12. mart, gde će zaječarci prošetati ulicama na dan kada je ubijen prvi demokratski premijer dr. Zoran Đinđić.

3 komentara

Dodaj komentar