Politika

U Zaječaru sinoć održan Osnivački sabor Pokreta za Krajinu

foto: zajecaronline.com

Sinoć, sa početkom u 19h, u zaječarskom pozorištu održan je Osnivački sabor Pokreta za Krajinu.

foto: zajecaronline.com

foto: zajecaronline.com

Pred 358 delegata usvojen je Osnivački akt, Statut i Program Pokreta. Na Skupštini su  izabrani  i članovi Predsedništva, Glavnog odbora i Izvršnog odbora Pokreta.

Za predsednika Pokreta za Krajinu jednoglasno je izabran Boško Ničić, dok je za zamenika imenovan Dragoslav Djordjević. Za potpredsednike su izabrani Vladimir Videnović (dr veterine), Danijela Vasiljević (dipl. ekonomista), kao i Vesna Stanković ( mr. poljoprivrede).

foto: zajecaronline.com

foto: zajecaronline.com

Za predsednika Izvršnog odbora izabran je Vujadin Milošević (dipl. glumac). Na čelu Nadzornog odbora izabran je Miloje Mitrović, dok će Sud časti voditi Saša Cvetković.

Političko – ekonomski savet vodiće Miroslav Stefanović (dipl.građ.inženjer), zajedno sa Katić Danilom i Đuričić Ljubomirom.

foto: zajecaronline.com

foto: zajecaronline.com

Na početku Sabora, emitovan je kratak film o Zaječaru iz vremena kada je Ničić bio prvi čovek grada, i stanje u kakvom se grad nalazi, posle preuzimanja vlasti Saše Mirkovića.

foto: zajecaronline.com

foto: zajecaronline.com

Osnivačkom saboru Pokreta za Krajinu prisustvovao je i Veroljub Stevanović, bivši gradonačelnik Kragujevca koji je istakao sledeće:

“ Tražimo regionalizaciju Srbije i direktan izbor gradonačelnika. Srbija ima ljude, moralno dokazane, koji znaju da rade, a Zaječar ima takvog, zove se Boško Ničić“

foto: zajecaronline.com

foto: zajecaronline.com

Nakon Stevanovića, obratila se Marina Milić, lider grupe građana “ Za naš Zaječar“ :

„Nadam se da će ovaj pokret nastaviti da radi, kao što je i nekada radio. Da se ja pitam pokret kao pokret, nikada nije trebalo da prestane sa radom“

foto: zajecaronline.com

foto: zajecaronline.com

Miroslav Stefanović, predsednik političkog saveta Pokreta za Krajinu istakao je sledeće:

“ Svi građani Zaječara treba da se zapitaju kako je posle svega , SNS, uspeo da osvoji više od 40 procenata glasova u Zaječaru“.

pzk miroslav

Zadatak Pokreta za krajinu, kako kaže Boško Ničić, je da se grad Zaječar osvetli, a njegovi gradjani oslobode straha.

foto: zajecaronline.com

foto: zajecaronline.com

„Naš zadatak je da grad osvetlimo i bukvalno da ga oslobodimo“, istakao je sinoć na Osnivačkom saboru Ničić i naglasio da Pokret za Krajinu nije stvaran samo za grad Zaječar.

„Pokret za krajinu nije stvaran samo zbog Zaječara i ne stvaramo ga samo zbog Zaječara. Stvaramo ga zbog čitave ove regije, jer nema bogatog Zaječara, bez bogatog Kladova, Negotina, Majdanpeka, Bora, Knjaževca, Sokobanje i Boljevca. Zaječar je trebao da bude nosilac razvoja ove regije. To će i biti“, ističe Ničić i dodaje:

„Mi želimo Srbiju drugačije uredjenu, Srbiju, državu regija kakva je Italija, Švajcarska, Nemačka…
Moramo se boriti da imamo jaku državu zbog nas, a ne zbog njih. Mi moramo da se borimo za državu u kojoj ćemo verovati sudijama, pravosudju i policiji. Da imamo državu u kojoj ćemo s ponosom živeti, a nećemo želeti da sednemo u autobuse i odemo van granica zemlje. Zato stvaramo Pokret i zato čistog obraza za koji mesec izlazimo pred gradjane Zaječara“.

 

Dodaj komentar