Društvo Izdvajamo

U Srbiji registrovano još 95 novoobolelih, od posledica infekcije koronavirusom preminule još tri osobe

foto: ILUSTRACIJA / Pixabay

U poslednja 24 sata testirano je 5.810 od kojih je kod 95 potvrđeno prisustvo koronavirusa, dok su od posledica zaraze preminule još tri osobe. Zvanični podaci govore da je smrtnost od virusa u Srbiji 2,10 odsto. Na sajtu covid19.rs navodi se da je 1.577 pacijenata hospitalizovano. Od početka epidemije koronavirusom u Srbiji je zaraženo 9.943 osoba od kojih je 209 preminulo, dok je izlečeno 2.453 pacijenata. U drugom danu od ukidanja policijskog časa počeo je da radi i gradski prevoz u Beogradu i Nišu.

Prema poslednjim podacima objavljenim na sajtu covid19.rs u poslednja 24 kod 57 osoba je potvrđeno prisustvo koronavirusa od 5.521 testiranih, dok su od posledica obolevanja preminule još tri osobe. Hospitalizovano je 1.710 osoba, a 46 pacijenata je na respiratoru. Procenat smrtnosti u Srbiji je 2,09 odsto.

Stupanjem na snagu Odluke o ukidanju vanrednog stanja neke uredbe Vlade donete za vreme trajanja vanrednog stanja su stavljene van snage, poput odluke o ograničavanju cene zaštitne opreme i obustave prinudne naplate poreskog duga, ali pojedine vanredne mere koje su donete zbog epidemije i dalje će važiti.

Vlada Srbije juče je donela i nove mere prema kojima su svi građani i privrednici, sve vreme trajanja opasnosti od širenja zarazne bolesti kovid-19, u obavezi da se pridržavaju zaštitnih mera, među kojima je i održavanje distance od dva metra za vreme boravka u parkovima i javnim površinama namenjenim za rekreaciju.

Danas je krenuo i javni prevoz u Beogradu u istom obimu i na isti način kao pre odluke o njegovom ukidanju, a gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević je saopštio juče da prevoz mogu da koriste svi građani, a ne samo zaposleni.

Opasnost od širenja zaraze i dalje postoji, a poslednjih dana, prema rečima Vršioca dužnosti direktora Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) Leskovac Aleksandre Nikolić, epidemiološka situacija pogoršana je u fabrici Jura u Leskovcu u kojoj je, kako kaže zaraženo 35 radnika, dok je 21 hospitalizovan.

Izvor: Insajder.net

Dodaj komentar