fbpx

STROGO POVERLJIVO! Ugovor FK Timok i Best televizije (FOTO)

Preporuka:

Zbog zagađenja Ministarstvo preporučilo školama i vrtićima da reaguju po potrebi

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije uputilo je preporuku svim obrazovnim ustanovama da usled velike zagađenosti vazduha...

Plivanje za časni krst u Zaječaru

Sa blagoslovom njegovog Preosveštenstva Episkopa timočkog Gospodina Ilariona, u duhu negovanja tradicije, Grad Zaječar i Srpska Pravoslavna Eparhija Timočka...

Zbogom Nova godino! Počelo skidanje novogodišnje rasvete u Zaječaru

Polovinom novembra prošle godine Zaječar je zahvaljujući novogodišnjoj rasveti zasijao punim sjajem, a osim centra grada i prilaznih ulica, ukrasi su...
- Reklama -

Da li ste se ikada zapitali koliko zaista nas Zaječarce košta PRIVATNA televizija Best odnosno AD „Timočka televizija i radio“ Zaječar? Ovde otkrivamo jedan dokument koji je strogo čuvana tajna i to je jedan u nizu dokumenata koje ćemo u narednom periodu objaviti a koji pokazuje kako idu tokovi novca, gde se pare „peru“ a u čijem džepu završavaju to ćete proceniti sami.

Jedna medijska kuća radila je istraživanje o zloupotrebama oko dodele novca iz budžeta grada Zaječara televiziji Best međutim vrlo brzo nakon toga ta medijska kuća je takođe dobila novac  iz budžeta pa su navedeno istraživanje odmah uklonili. Ta ista medijska kuća i ove godine dobila je preko 6,000,000.00 (šest miliona) dinara iz budžeta grada da nas „informiše“.

U junu 2013. godine bili su ponovljeni lokalni izbori u Zaječaru, pobedila je lista Srpske napredne stranke a vrlo brzo nakon toga sadašnji gradonačelnik Zaječara Velimir Ognjenović, tadašnji direktor TTR-a potpisao je ugovor sa fudbalskim klubom Timok po kome se fudbalski klub obavezuje da mesečno plaća televiziji Best 1,300,000.00 (milion i trista hiljada) dinara za prenose utakmica. Godišnje to izlazi na 15,600,000.00 (petnaest miliona i šesto hiljada) dinara. Kada na tu cifru dodamo PDV dolazimo do cifre od 18,720,000.00 (osamnaest miliona i sedamsto dvadeset hiljada) dinara, koje indirektno plaćamo mi Zaječarci.

Kada na ovih 18,72 miliona koji Bestu idu od FK Timok dodamo i još 18,8 miliona koje grad daje direktno televiziji (bez posrednika), dolazimo za sada do cifre od 37,52 miliona (trideset sedam miliona i petsto dvadeset hiljada) dinara.

Namerno smo istakli „dolazimo za sada“ jer je konačna cifra višestruko veća, a to ćete u narednom periodu imati prilike da pratite na portalu Zaječar Online.

Suvišno je reći da u normalnim okolnostima televizija treba da plati fudbalskom klubu prava na prenos i ta sredstva su za sve klubove u svetu ogroman prihod ali kod nas je to obrnuto, ogroman prihod za privatnu televiziju a veliki trošak za budžet ovog istrošenog grada, istrošenog od strane bahatih pojedinaca koji godinama unazad svoje mladalačke hirove i neostvarene želje stavljaju nama Zaječarcima na grbaču!

I dok je većina lokalnih javnih preduzeća u blokadi, škole nemaju za krede, radnici primaju plate za letnje mesece 2014. godine za televiziju Best i ostale zaječarske plaćene medije, nema zime.

Javni poziv medijima u Zaječaru (F kanal, TV Istok, Zamedia, Radio Magnum, Tempo radio, AS media)!

Ako imate i malo morala, ako vam je i malo stalo do ovog grada, u ime novinarske etike, pozivamo vas da krenete sa objektivnim informisanjem o problemima i malverzacijama u našem gradu. Zaječar već ima TV Best, nisu mu potrebni „drugi i treći kanal“.

Prva strana ugovora, klik na sliku za uvećanje.

ugovor-fktimok-ttr-1

Druga strana ugovora, klin na sliku za uvećanje.

ugovor-fktimok-ttr-2

Upućujemo i javni poziv istražnim organima da ispitaju tokove novca i trgovinu uticajem trenutnih Zaječarskih vlastodržaca!

Građane pozivamo da nas prate i ako imaju nešto od dokumentacije a što bi moglo da posluži kao dokaz da nam to dostave.

NASTAVAK SLEDI USKORO…

- Reklama -

1 KOMENTAR

  1. A šta je sa drugim institucijama? Da li znate da je i Veterinarski specijalistički institut zZaječar do skoro plaćao Best televiziji. Direktor je inače postavljen bez dovoljno kvalifikacija a radi se o Miodragu Nikoliću.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

Zaječarska škola učesnik projekta „Škola za 21. vek“

Zaječarska Osnovna škola "Hajduk Veljko" učesnik je projekta "Škola za 21. vek". Radi se o programu koji realizuje British Council, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva. U...

Produžen rok za autobuse sa „evro 5“ motorom zbog domaćih proizvođača

Produžen je rok domaćim proizvođačima novih teretnih vozila i autobusa da kompletiraju vozila sa standardom motora najmanje „evro 5” za dve godine zbog njihovog...

Danas je zimski Krstovdan

Srpska pravoslavna crkva 18. januara slavi Krstovdan, kao uspomenu na prve hrišćane koji su primili veru. Praznik se vezuje za slavu krštenja Isusa Hrista,...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: