Politika

STEFAN ZANKOV: Neće biti sednice i glasanja o razrešenju gradonačelnika

foto: timocke.rs

Povodom inicijative 22 odbornika iz redova SNS-a i Zajedno za Zaječar – Ivan Joković- Labud za sazivanje sednice Skupštine grada sa tačkom razrešenje gradonačelnika Ognjenovića, naš portal je razgovarao sa predsednikom Skupštine grada Zaječara. 

za smenu

Pitali smo gospodina Zankova o zahtevu 22 odbornika za sazivanje sednice, on nam je odgovorio sledeće:

“Stigao je zahtev za sazivanje sednice sa tačkom razrešenje gradonačelnika, sa potpisima 22 odbornika, ali je odmah 10 odbornika povuklo predlog što je u skladu sa članom 91 , i zahtev za sazivanje postaje bespredmetan”.

clan91

“Skupština nema 17 potpisa sa predlogom za sazivanje” – dodao je Zankov

Na naše pitanje da li zna nešto o pritiscima o kojima se govori na odbornike koji su potpisali , a zatim povukli predlog o zakazivanje sednice Zankov je rekao sledeće: 

“Ne znam ništa o pretnjama i pritiscima” i dodao: ” Ubeđen sam da je to vreme prošlo…”

Pravni savetnik koga smo konsultovali ne deli mišljenje sa predsednikom Skupštine grada Zaječara. Naime, članom 91. poslovnika o radu SG Zaječara reguliše se sam postupak i tok sednice nakon usvajanja dnevnog reda, gde je predviđeno da predlagač pravnog akt-a može povući predlog sve do završetka pretresa (diskusije) o tom akt-u.

Način sazivanja sednice definisan je članom 71. poslovnika a sam zahtev za sazivanje sednice ne poznaje institut “povlačenja potpisa”. Zahtev za sazivanje sednice ne predstavlja akt.

Na sajtu Narodne skupštine Republike Srbije definisano je koji su to akt-i koje republički parlament donosi i koji su u njenoj nadležnosti, a za akt-e iz nadležnosti lokalne skupštine možda bi valjalo da se pribavi autentično tumačenje poslovnika.

pravni-akt

4 komentara

  • „Ne znam ništa o pretnjama i pritiscima“ i dodao: “ Ubeđen sam da je to vreme prošlo…“

    Hahahahahahhahahhaha,mora biti da su odbornici koji su potpisali zahtev za razrešenje gradonačelnika bili u delirijum tremensu,a onda se u roku od 24 časa otreznili i shvatili šta su učunili,pa su brzinom svetlosti odustali od zahteva za razrešenje.

    Naravno,na brzometno povlačenje zahteva “nisu imali uticaja pritisci”- “slobodna” volja odbornika je na delu.
    Strašno je to i prestrašno,koliko taj politički “vrh” misli da smo špricani u mozak – ali,kol’ko sledeće godine su izbori,pa će narod valjda da pamti do tada,kako su ga pravili blesavim.

Dodaj komentar