Politika

SKANDAL! GRAD ZAJEČAR plaćao pranje i peglanje košulja SAŠE MIRKOVIĆA (FOTO)

foto: alo.rs

U vreme kada su Vlada Srbije i premijer Aleksandar Vučić predstavljali  mere štednje u javnom sektoru koje su neophodne da bi, kako kaže premijer naša deca imala sigurnu i stabilnu budućnost, a koje neće biti nimalo lake, smanjene su penzije, smanjene plate, Saša Mirković u to vreme predsednik Skupštine grada Zaječara i funkcioner Srpske napredne stranke, baškario se po belosvetskim hotelima uglavnom sa 5 zvezdica a sve o trošku budžeta grada Zaječara!

Saša Mirković je bio toliko bahat da je čak i troškove peglanja i pranja odeće stavljao na račun Zaječaraca, nemilosrdno osiromašujući budžet grada. Iako njegova putovanja po belom svetu nikada nisu, niti će dovesti ijednog investitora u Zaječar, niti je realno postojao razlog za ta putovanja, to ga nije sprečavalo da gde god pođe rezerviše najskuplju avionsku kartu u biznis klasi i da odsedne u najskupljem mogućem hotelu.

Posledice vladavine Saše Mirkovića i rupa u budžetu koju je napravio biće tema sigurno narednih nekoliko godina a portal Zaječar Online exkluzivno vam otkriva samo deo dokumentacije do koje smo došli koja svedoči o totalno nekontrolisanom trošenju budžetskih sredstava.

klik na sliku za uvećanje

klik na sliku za uvećanje

Iznad je račun iz hotela u Rovinju gde se vidi da je doskorašnji funkcioner Srpske napredne stranke Saša Mirković o trošku grada Zaječara iznajmio PREMIUM sobu, vrlo često posećivao restoran. Iako je za to putovanje uredno naplatio dnevnice za inostrano putovanje, nije se libio da na račun grada stavi i pranje i peglanje garderobe! Valjda sve u skladu sa merama štednje…

klik na sliku za uvećanje

klik na sliku za uvećanje

klik na sliku za uvećanje

klik na sliku za uvećanje

Pa se onda iz Hrvatske produžilo do Nemačke, naravno biznis klasom…

klik na sliku za uvećanje

klik na sliku za uvećanje

A kad se izađe iz biznis klase red je da i hotel bude na svestkom nivou, izbor je pao na Hajat Ridžensi… Poslovna Visa kartica grada Zaječara je u džepu, pa što bi se onda štedelo, uštedeće već Vučić na penzionerima…

klik na sliku za uvećanje

klik na sliku za uvećanje

Posao je sklopljen, nemački investitor JP Webber prihvatio, Zaječar će da dobije fabriku biorazgradivih kesa…. i red je da se biznis klasom čovek vrati u Srbiju (Zaječarci nisu dobili ni maketu navedene fabrike, ali možda je tada nastao snimak gde se od nemačkih investitora traži mito, radno mesto za sina…. a možda je taj ceo snimak i namontiran kako tvrdi gradonačelnik Zaječara… nadamo se da će istražni organi dati odgovor….)

klik na sliku za uvećanje

klik na sliku za uvećanje

Verovatno je tadašnji visoki funkcioner Srpske napredne stranke kupio neki suvenir plativši iz svog džepa pa je logično da se po povratku s puta naplate i devizne dnevnice iz Gradske uprave…

klik na sliku za uvećanje

klik na sliku za uvećanje

Da se naplati sve do dinara…

klik na sliku za uvećanje

klik na sliku za uvećanje

Neki režimski mediji brujali su u to vreme da Saša Mirković niti prima platu u gradskoj upravi, niti uzima dnevnice za službena putovanja a da od poslaničke plate daje u humanitarne svrhe…. Kakvo je vreme, možda mu je neko, ne daj Bože, falsifikovao potpis….

klik na sliku za uvećanje

klik na sliku za uvećanje

klik na sliku za uvećanje

klik na sliku za uvećanje

Da ne ispadne kako je tadašnji visoki funkcioner Srpske napredne stranke bio „štedljiv“ samo dok su penzionerima smanjivane penzije i radnicima plate, evo još malo papira, gde se vidi da je Saša Mirković i pre najavljenih mera štednje od strane premijera Vučića, uvek skromno koristio samo biznis najskuplju avionsku klasu, naravno, o trošku grada Zaječara…

klik na sliku za uvećanje

klik na sliku za uvećanje

Već po navici i kada se putuje u Beč izbor se ne menja već se odseda u najluksuznijem hotelu, naravno Hajat Ridžensi ponovo… Ostaje nejasno zašto je i taj račun platio grad Zaječar kad je potpuno jasno da je ovo poslovno putovanje bilo baš u vreme priprema za Eurosong u Beču… Uglavnom građani Zaječara imali su veliku korist od bahatog naprednjaka Saše Mirkovića.

klik na sliku za uvećanje

klik na sliku za uvećanje

I konačno smo došli do jednog putovanja od kojeg je možda i bilo neke koristi…. Par dana pre nego što je uputio otvoreno pismo Aleksandru Vučiću, tadašnji funkcioner Srpske napredne stranke i predsednik Skupštine grada Zaječara Saša Mirković ponovo je par dana boravio u Beču, hotel Hajat naravno!

Da li je tada Mirkoviću bio potreban mir da sastavi pomenuto pismo ili je pak pregovarao sa mnogobrojnim investitorima koji hrle da otvaraju fabrike u Zaječaru, našoj redakciji nije poznato ali sudeći po korišćenju sobnog mini-bara ni ovog puta se nije štedelo…

klik na sliku za uvećanje

klik na sliku za uvećanje

Sudeći po troškovima koje je Saša Mirković pravio na račun grada Zaječara, stiče se utisak da bi premijer Vučić trebalo još da smanji penzije i plate kako bi država uštedela dovoljno za baškarenje visokih naprednjačkih funkcionera, što je Saša Mirković svakako bio!

Neki će reći ehhh, Vučić ovo nije ni znao! To je laž, sva ova dokumenta predata su kako saznajemo još pre 2 meseca policiji i tužilaštvu ali država ćuti, nadležni ne reaguju… Čak i da nije znao, evo sada zna!

(NASTAVIĆE SE)

PROČITAJTE JOŠ:
(VIDEO) ŠEF ODBORNIČKE GRUPE SNS: Ko štiti gradonačelnika!
SKANDAL: Gradonačelnik Zaječara traži mito od investitora!
GRADSKI ODBOR DS: Zahtevamo hitnu smenu gradonačelnika!

5 komentara

  • То раде сви политичари,директори,сви који обавлјају неке важније функције у институцијама Србије.
    Мислим да они имају одобренје за то.Сами себи су одобрили да могу да користе такве услуге и да им буде плаћено из бужета.
    За све нас је ово интрига, којом се бавимо да не би увидели веће недостатке и проблеме који харају Србијом.
    Бела куга,безбожништво,неморал,неписменост,бахатост,простаклук..понашање младих,затирање ћирилице,лоше образовање ,забринутост и љубав за Европу а не за Србију,своју отажбину..

  • Milovane..za veru u boga me bas nesto…znas sta..ali ovo djubre treba uhapsiti sto pre ,.i sve mu zapleniti i da vrati novac.a ne da mu se tata sepuri po zajecaru.i da daje zaposlenima u tv pet hiljade ..kao d aje to deo plate i da ce nas sasa brzo izmiriti ostalo.a sto deci nije uplatio doprinose ni u prosloj godini!!?!?!?! pa gde je tu čovek u djubretu?????GDE…a mama neka nosi gubanicu po tv da podmiti decu.i da im nudi pomoc po hiljadu dinara..MA SVE IM SE TREBA ODUZETI!!!!SVE!!!!DJUBRE!!!

  • plaćajte,plaćajte..kao spaskovski..kačite,kačite…samo napred..ma ko nam šta može?ne mogu oni nas da j..u koliko mi možemo da trpimo.uziavajte.sado mazo.

Dodaj komentar