fbpx
Hronika

SAŠA MIRKOVIĆ PUŠTEN IZ PRITVORA: Dobio nanogicu i oduzet mu pasoš!

Bivšem narodnom poslaniku SNS i predsedniku Skupštine Grada Zaječara Saši Mirkoviću određena je mera kućnog pritvora uz elektronski nadzor.

To su prenele Večernje novosti, a Mirković je prethodno uhapšen zbog sumnje da je bio u grupi koja je javnim nabavkama oštetila gradski budžet za oko 33 miliona dinara.

Za danas je bio zakazan glavni pretres u postupku protiv Milene Trajković i Saše Mirkovića, ali je odložen za utorak, 24. oktobar, na zahtev odbrane okrivljene Milene Trajković.

Nataša Tošić, jedan od članova advokatskog tima koji zastupa Mirkovića, istakla je da su juče, kada je odložen glavni pretres u Osnovnom sudu u Zaječaru, da je sud uvažio zahtev odbrane da se Mirković pusti iz pritvora.

“Glavni pretres je odložen, budući da prvokokrivljena Milena Trajković Milena Trajković nije imala rok od osam dana za pripremanje odbrane.

Mi smo predali Mirkovićevu putnu ispravu, ponudili jemstvo u vidu gotovog novca i zahtev da bude u kućnom pritvoru, uz obaveznu primenu elektronskog nadzora, do okončanja postupka”, kazala je adokatica Tošić.

Sud je Mirkoviću odredio kućni pritvor, uz nanogicu, ali je odbacio ponudu za jemstvo u novcu.

izvor: b92.rs

Dodaj komentar