Društvo Izdvajamo

Saša Mirković tužio Zaječar Online za duševni bol i povredu časti i ugleda

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Bivši predsednik Skupštine grada Zaječara Saša Mirković podneo je tužbu protiv  portala Zaječar Online zbog, kako se u tužbi navodi, pretrpljenih duševnih bolova i povrede časti i ugleda. Mirković traži odštetu u iznosu od 500.000 dinara.

U tužbi koja je podneta Višem sudu u Beogradu, navodi se da je 22. maja 2019. godine na portalu Zaječar Online objavljena informacija sa naslovom: Saša Mirković zbog sporne nabavke paketića ide u zatvor na godinu dana, gde se između ostalog tvrdi da je bivši predsednik Skupštine grada pravosnažno osuđen na godinu dana zatvora zbog sporne nabavke paketića.

Kako se dalje navodi u tužbi, navedena javno objavljena informacija predstavlja apsolutnu neistinu obzirom da presuda kojom je Saša Mirković osuđen još uvek nije pravosnažna.

Iznošenje u javnosti ovakvih neistina ima za cilj da Mirkovića koji je javna ličnost u široj javnosti predstavi kao kriminalca i time naruši njegov ugled. Ovim se na vrlo eksplicitan način omalovažava tužilac i potcenjuju njegove lične vrednosti kao porodičnog čoveka i vređa njegovo lično dostojanstvo  – tvrdi se u tužbi.

Zbog pretrpljenih duševnih bolova i zbog povrede časti i ugleda, Saša Mirković zajedno sa svojim advokatom Natašom Tošić, predlaže sudu da donese presudu kojom bi mu se isplatio iznos od 500.000 dinara na ime nematerijalne štete.

Mirković u tužbi ne nudi ni jedan materijalni dokaz već kao dokaz predlaže saslušanje samog sebe.


Viši sud u Zaječaru potvrdio objavljenu informaciju

Tog dana, 22. maja kada je vest objavljena, portparol Višeg suda u Zaječaru Svetlana Miljković potvrdila je za portal Zaječar Online objavljenu informaciju, a pomenuta vest objavljena je i u nacionalnim medijima i novinskim agencijama.

Ona je u telefonskoj izjavi rekla da je 19. februara 2019. godine presudom Višeg suda u Zaječaru potvrđena prvostepena presuda Saši Mirkoviću.

4 komentara

  • Zaječarac, zaječarski „kreten“ iz Braćevca je unakazio Bor preko svojih kadrova… A doveo je i Mirkovića. Sa druge strane decenijama traje „muža“ Bora. I RTB Bora od strane Beograda i Zaječara… Tako da pst!

 • .?…onda kada Zajecarci budu ponovo imali tu stvar………???..pa kada ..na primer budu SMELI da pitaju SOPSTVENE odbornike Skupstine grada :
  KO ih vec vise od GODINU DANA BLOKIRA da donesu Skupstinsku odluku o SOPSTVENOM ,,KORIDORU ZIVOTA,, Zajecara,Zajecarskog okruga,Timocke krajine i celog ovog region Istocne Srbije….O Multimodalnom saobracajnom koridoru -Istok (Crnomorskom koridoru)….Dakle oTRANSEVROOPSKOM (Atlanski okean -Crno more) AUTOPUTU I ZELEZNICKOM KORIDORU..
  koji iz pravca Beograda ,preko Pozarevca-Kuceva-Majdanpeka Bora-Nikoliceva(autoput)-Zajecara…idu doVarne i Burgasa u Bugarskoj na Crnom moru ..???? Eto kada..???…

 • …a i pozdrav za Boranina…i pitanje..Da nije i Blagoja Spaskovski zvani Sosa.. Zajecarac…??? Tatko i mama…na oba ova ,,kadra,,..
  Pa CEO Bor zna.. da GODINAMA I GODINAMA nije bilo tog borskog delije da NAUCI Borane da je Bor JEDINI GRAD U SRBIJI KOJI NEMA STATUS GRADA…???…Pa ih je onda neko TO JAVNO naucio…i razvalio sve te trule,smrdljive,ogavne i decenijske manipulacija, zloupotrebe, lazi i obmane…i JAVNO STAVIO TO PITANJE NA STO….??? ..U lokalnim medijima u Boru ..lokalnim portalima..na RTVBor…??? I onda su se Borani VRATILI sami sebi…Pa se JAVNO MNENJE Bora potpuno OKRENULO I POKRENULO…I politika je odreagovala..kao sto uvek odreaguje…kad MORA…I SADA je ,,gradsko naselje,, Bir..GRAD Bor…Kao sto je TO, uz opsirnu detaljnu i preciznu EDUKACIJU,primere,poredjenja sa drugim gradovima i okruzima,parametre,objasnjenja proceduralnog postupka i 547 puta napisano da ce TO i biti ..npr.na Portalu Bor 03O..Pa ko neveruje..neka TO proveri preko cika Google..za 3,7 sekundi…???…Znaci ..ISTO kao i za MSKoridor Istok Crnomorski korudor)….samo sto ova druga tema koridora ,za razliku od prve i samo Bira,obuhvata 17 opstina i gradova…iz Zajecarskog,Borskog,Branicevskog i Podunavskog okruga..kao i Grad Beograd…kome ,KAO I Republici SREBIJI, ovaj multimodalni TRANSEVROPSKI saobracajni koridor : VRACA CENTRAL U GEISAOBRACAJNU POZICIJU NA BALKANU I JUGOISTICNOJ EVROPI.??Tacka. A ko NE SME ovo da procita…neka ode pod krevet ..i tamo cita jer je sigurnije…???? ..I pustite ta dziberska,vecita nadgornjavanja ..Bor -Zajecar…To je,osim u sportu… igranka za debile…Nego ZAJEDNO I NAJSNAZNIJE…za SVOJ ,,KORIDOR ZIVOTA,, …I possban pozdrav za Knjazevcane…kojima je takiddje OVAJ KORIDOR NAJKRACI I NANBRZI PUT DO PRESTONICE..???Neka izracunaju za koliko su ovim novim AUTOPUTEM OD ZAJECARA… u Beogradu…
  Pa ce onda da vide sta je
  PRAVI PLANINSKI TURIZAM… i SVE ostalo..I pozdrav mojim zemljacima iz i ZA i BO..i svima ostalima …iz ?.. Za MS Koridor Istok (Cmk)..NEMA nazad u proslost…..Tamo smo vec bili a i sada smo tamo.. ..Tamo su mrak ,beda,raspad,iseljavanje.. suze i rastanci …Glavu gore..?

Dodaj komentar