fbpx

Saša Mirković tužio Zaječar Online za duševni bol i povredu časti i ugleda

Preporuka:

Damama na dar: Koncert „Lutajućih srca“ u Zaječaru

Niška legendarna grupa „Lutajuća srca“ iz Niša, nastupiće u pozorištu „Zoran Radmilović“ u Zaječaru, 5. marta 2020. godine. Popularna trojka...

Dve nove „Škode“ za Zdravstveni centar Zaječar

Zdravstveni centar Zaječar će putem javne nabavke male vrednosti koja je pokrenuta decembra 2019. godine, nabaviti dva nova putnička...

Članovi Nove Srbije u Zaječaru proslavili stranačku slavu

Dvadesetprvu godinu za redom u preko 140 mesnih odbora članovi i simpatizeri Nove Srbije u čitavoj Srbiji, ali i...
- Reklama -

Bivši predsednik Skupštine grada Zaječara Saša Mirković podneo je tužbu protiv  portala Zaječar Online zbog, kako se u tužbi navodi, pretrpljenih duševnih bolova i povrede časti i ugleda. Mirković traži odštetu u iznosu od 500.000 dinara.

U tužbi koja je podneta Višem sudu u Beogradu, navodi se da je 22. maja 2019. godine na portalu Zaječar Online objavljena informacija sa naslovom: Saša Mirković zbog sporne nabavke paketića ide u zatvor na godinu dana, gde se između ostalog tvrdi da je bivši predsednik Skupštine grada pravosnažno osuđen na godinu dana zatvora zbog sporne nabavke paketića.

Kako se dalje navodi u tužbi, navedena javno objavljena informacija predstavlja apsolutnu neistinu obzirom da presuda kojom je Saša Mirković osuđen još uvek nije pravosnažna.

Iznošenje u javnosti ovakvih neistina ima za cilj da Mirkovića koji je javna ličnost u široj javnosti predstavi kao kriminalca i time naruši njegov ugled. Ovim se na vrlo eksplicitan način omalovažava tužilac i potcenjuju njegove lične vrednosti kao porodičnog čoveka i vređa njegovo lično dostojanstvo  – tvrdi se u tužbi.

Zbog pretrpljenih duševnih bolova i zbog povrede časti i ugleda, Saša Mirković zajedno sa svojim advokatom Natašom Tošić, predlaže sudu da donese presudu kojom bi mu se isplatio iznos od 500.000 dinara na ime nematerijalne štete.

Mirković u tužbi ne nudi ni jedan materijalni dokaz već kao dokaz predlaže saslušanje samog sebe.


Viši sud u Zaječaru potvrdio objavljenu informaciju

Tog dana, 22. maja kada je vest objavljena, portparol Višeg suda u Zaječaru Svetlana Miljković potvrdila je za portal Zaječar Online objavljenu informaciju, a pomenuta vest objavljena je i u nacionalnim medijima i novinskim agencijama.

Ona je u telefonskoj izjavi rekla da je 19. februara 2019. godine presudom Višeg suda u Zaječaru potvrđena prvostepena presuda Saši Mirkoviću.

4 KOMENTARA

  • Zaječarac, zaječarski „kreten“ iz Braćevca je unakazio Bor preko svojih kadrova… A doveo je i Mirkovića. Sa druge strane decenijama traje „muža“ Bora. I RTB Bora od strane Beograda i Zaječara… Tako da pst!

 1. .?…onda kada Zajecarci budu ponovo imali tu stvar………???..pa kada ..na primer budu SMELI da pitaju SOPSTVENE odbornike Skupstine grada :
  KO ih vec vise od GODINU DANA BLOKIRA da donesu Skupstinsku odluku o SOPSTVENOM ,,KORIDORU ZIVOTA,, Zajecara,Zajecarskog okruga,Timocke krajine i celog ovog region Istocne Srbije….O Multimodalnom saobracajnom koridoru -Istok (Crnomorskom koridoru)….Dakle oTRANSEVROOPSKOM (Atlanski okean -Crno more) AUTOPUTU I ZELEZNICKOM KORIDORU..
  koji iz pravca Beograda ,preko Pozarevca-Kuceva-Majdanpeka Bora-Nikoliceva(autoput)-Zajecara…idu doVarne i Burgasa u Bugarskoj na Crnom moru ..???? Eto kada..???…

 2. …a i pozdrav za Boranina…i pitanje..Da nije i Blagoja Spaskovski zvani Sosa.. Zajecarac…??? Tatko i mama…na oba ova ,,kadra,,..
  Pa CEO Bor zna.. da GODINAMA I GODINAMA nije bilo tog borskog delije da NAUCI Borane da je Bor JEDINI GRAD U SRBIJI KOJI NEMA STATUS GRADA…???…Pa ih je onda neko TO JAVNO naucio…i razvalio sve te trule,smrdljive,ogavne i decenijske manipulacija, zloupotrebe, lazi i obmane…i JAVNO STAVIO TO PITANJE NA STO….??? ..U lokalnim medijima u Boru ..lokalnim portalima..na RTVBor…??? I onda su se Borani VRATILI sami sebi…Pa se JAVNO MNENJE Bora potpuno OKRENULO I POKRENULO…I politika je odreagovala..kao sto uvek odreaguje…kad MORA…I SADA je ,,gradsko naselje,, Bir..GRAD Bor…Kao sto je TO, uz opsirnu detaljnu i preciznu EDUKACIJU,primere,poredjenja sa drugim gradovima i okruzima,parametre,objasnjenja proceduralnog postupka i 547 puta napisano da ce TO i biti ..npr.na Portalu Bor 03O..Pa ko neveruje..neka TO proveri preko cika Google..za 3,7 sekundi…???…Znaci ..ISTO kao i za MSKoridor Istok Crnomorski korudor)….samo sto ova druga tema koridora ,za razliku od prve i samo Bira,obuhvata 17 opstina i gradova…iz Zajecarskog,Borskog,Branicevskog i Podunavskog okruga..kao i Grad Beograd…kome ,KAO I Republici SREBIJI, ovaj multimodalni TRANSEVROPSKI saobracajni koridor : VRACA CENTRAL U GEISAOBRACAJNU POZICIJU NA BALKANU I JUGOISTICNOJ EVROPI.??Tacka. A ko NE SME ovo da procita…neka ode pod krevet ..i tamo cita jer je sigurnije…???? ..I pustite ta dziberska,vecita nadgornjavanja ..Bor -Zajecar…To je,osim u sportu… igranka za debile…Nego ZAJEDNO I NAJSNAZNIJE…za SVOJ ,,KORIDOR ZIVOTA,, …I possban pozdrav za Knjazevcane…kojima je takiddje OVAJ KORIDOR NAJKRACI I NANBRZI PUT DO PRESTONICE..???Neka izracunaju za koliko su ovim novim AUTOPUTEM OD ZAJECARA… u Beogradu…
  Pa ce onda da vide sta je
  PRAVI PLANINSKI TURIZAM… i SVE ostalo..I pozdrav mojim zemljacima iz i ZA i BO..i svima ostalima …iz ?.. Za MS Koridor Istok (Cmk)..NEMA nazad u proslost…..Tamo smo vec bili a i sada smo tamo.. ..Tamo su mrak ,beda,raspad,iseljavanje.. suze i rastanci …Glavu gore..?

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: