fbpx

Saša Mirković preko SNS-a opljačkao Zaječar i postao medijski tajkun?

Preporuka:

Danas je Bogojavljenje

Pravoslavni vernici i Srpska pravoslavna crkva 19. januara proslavljaju Bogojavljenje, jedan od petnaest najvećih hrišćanskih praznika. Praznovanje Bogojavljenja podseća...

Ivana Milojković iz Zaječara pobednica Bogojavljenskog plivanja (VIDEO)

Umesto da skoče u Crni Timok i zaplivaju za časni krst 20-oro muških takmičara, učesnika Bogojavljenskog plivanja u Zaječaru...

Zbog zagađenja Ministarstvo preporučilo školama i vrtićima da reaguju po potrebi

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije uputilo je preporuku svim obrazovnim ustanovama da usled velike zagađenosti vazduha...
- Reklama -

Predsednik Skupštine Grada Zaječara i uskoro bivši član Srpske napredne stranke polako, ali sigurno postaje medijski tajkun na osnovu opljačkanog novca poreskih obveznika. 

Estradni menadžer Saša Mirković zvanično je saopštio da napušta poslanički klub Srpske napredne stranke u Skupštini. Prema pisanju pojedinih medija, Mirković neće vratiti mandat Srpskoj naprednoj stranci, a za koji dan bi trebalo zvanično da napusti matičnu stranku.

291115-mirkovic-1

“Slavu” je stekao kao fašitički predsednik Skupštine Grada Zaječara koji je mesecima sprečavao građane da protestuju protiv njega i koristio komunalnu policiju u privatne svrhe u cilju odbrane diktatorske vladavine.

Međutim, građani Zaječara morali su samo da budu kreativniji.

Politika ga suštinski nikada nije zanimala. Mediji i estrada su u centru njegovog interesovanja. Kako doći do medija, uticaja i para? Preko politike! Shvatio je to Mirković na vreme, pa je svoj položaj u Zaječaru koristio kako bi opljačkao lokalni budžet.

Novac mu je bio potreban za osnivanje sopstvenih medija.

Kada je shvatio da je skupio dovoljno novca, odlučio je da okrene leđa stranci pod čijom protekcijom je pljačkao novac građana svih ovih godina.

Mirković malim koracima gradi medijsku imperiju sa opljačkanim novcem

Televizije

Saša Mirković vlasnik je zaječarske televizije “Best”. Zaječarci ga godinama optužuju da novcem iz gradske kase finansira svoju televiziju. Prema nekim navodima, Mirković je u toku svoje vladavine televiziji “Best” iz zaječarskog budžeta prebacio oko 200 miliona dinara!

291115-mirkovic-2

Mirković je vlasnik i lokalne kablovske beogradske televizije “Metropolis” koja je u međuvremenu preimenovana u “Moja TV”.

Kablovska “Moja TV” u vlasništvu je Mirkovićeve ćerke Jelene Mirković koja je rođena 1996. godine!

“Adria Media Group”, izdavač “Kurira”, saopštila je početkom septembra da je kupila deo “Moja TV”. Nova kablovska televizija trebalo bi da nosi naziv “Kurir TV”.

291115-mirkovic-3

Zato Saša Mirković, čovek koji je optužen za brojne finansijske malverzacije u Zaječaru i ugnjetavanje građana, ima podršku od “Kurira”.

Paradoksalno je to što preobraženi, ali i dalje lažni borac za slobodu medija, Aleksandar Rodić, vlasnik “Kurira”, danas poslovno sarađuje sa Sašom Mirkovićem, čovekom kog građani Zaječara najbolje poznaju po cenzuri, diktaturi i kriminalu.

Našla krpa zakrpu.

Mirković je takođe vlasnik produkcijske kuće “Beoton” koja je godinama sarađivala sa RTS-om na organizaciji Evrovizije. Iako ove godina njegova produkcija kuća nije bila zadužena za Evroviziju, Mirković je sebi i svojim podanicima preko veza u RTS-u obezbedio lažne akreditacije na osnovu kojih se predstavljao kao član zvanične delegacije Srbije.

291115-mirkovic-4

Novine

Saša Mirković je nedavno kupio najstariji sportski list “Sport” koji je do nedavno bio u vlasništvu “Večernjih novosti”. Prema informacijama iz Registra medija, izdavač lista “Sport” sada je Mirkovićeva produkcijska kuća “Beoton”.

Jedan od vlasnika “Sport” je i pevač Aca Lukas.

291115-mirkovic-5

Kriminalac iz Zaječara posebnu je pažnju javnosti skrenuo kada je registrovao medij pod nazivom “Tanjug Info”.

On tvrdi da je to učinio kako bi zaštitio brend Tanjuga, uz napomenu da novoosnovani medij nema veze sa Novinskom agencijom Tanjug pošto taj medij od 1. novembra zvanično ne postoji.

291115-mirkovic-6

Novinarska udruženja ne slažu se sa tom tvrdnjom i navode da je Mirković suprotno zakonu zloupotrebio logo Tanjuga koji je zaštićen u Zavodu za intelektualnu svojinu.

Izdavač novog “Tanjug Info” je novoosnovana firma “Telegram doo”. Iako iza firme stoji indirektno Saša Mirković, zvanični vlasnici su Tomica Žudić i Miloš Lekić.

To nije sve.

Na sajtu Mirkovićeve “Moja TV” već nedeljama reklamira se novi estradno-politički nedeljnik pod nazivom “Paparazzo” koji bi trebalo da se nađe na kioscima idućeg ponedeljka.

291115-mirkovic-7

Izdavač nedeljnika “Paparazzo” je Mirkovićeva firma “Telegram doo”.

ODAKLE PARE?

Dakle, Mirković trenutno ima najmanje dve firme (Telegram i Beoton), dve televizije (Best i Moja TV), jedan nedeljnika (Paparazzo), jedan list (Sport) i medij koji je registrovan pod ukradenim nazivom Tanjuga.

Izgleda da se Mirković dobro opario kao član SNS-a na funkciji predsednika Skupštine Grada Zaječara. Sada se povlači iz politike kako bi se posvetio svojim medijima, ali nije saopštio da se povlači sa funkcije predsednika Skupštine Grada Zaječara.

Stranci neće vratiti poslanički mandat jer mu poslanički mandat garantuje imunitet od krivičnog gonjenja.

Izvor: telepromter.rs

- Reklama -

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

Svečana Bogojavljanska litija u Zaječaru kretala se do Popove plaže (VIDEO)

Svetom Arhijerejskom liturgijom u Sabornom hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Zaječaru danas je počelo svečano obeležavanje Bogojavljenja, praznika jednog od 15 najvećih hrišćanskih praznika...

BOG SE JAVI: Danas slavimo Bogojavljenje! (FOTO)

Povodom jednog od petnaest najvećih hrišćanskih praznika, Bogojavljenja danas je u Sabornom hramu rođenja presvete Bogorodice u Zaječaru služena Sveta Liturgija Sv. Jovana Zlatoustog,...

Oblačno, temperatura do 2 stepena

U Srbiji će danas ujutro, a ponegde i pre podne po kotlinama i nizijama, mestimično biti magle ili niske oblačnosti, a tokom dana oblačno,...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: