Politika

Ristović: SNS je u Zaječaru u minusu za 13 mandata

Infektolog Nenad Ristović, koji je na jučerašnjim izborima u Zaječaru predvodio GG “Pobeda”, izjavio je danas da je Srpska napredna stranka (SNS) u Zaječaru dobila znatno manji broj glasova jer u poslednje četri godine lokalna vlast nije ništa uradila na dobrobit građana.

Ristović je agenciji Beta kazao da će, posle lokalnih izbora, SNS i SPS u lokalnom parlamentu imati 13 odbornika manje nego što su to imali u prethodnom mandatu.

“Na ovim izborima SNS je dobio 3.000 glasova manje nego na prethodnim izborima”, rekao je on.

Prema preliminarnim rezultatima SNS je u Zaječaru osvojila 24 mandata, GG “Dr Nenad Ristović Pobeda” 16 mandata, “Ivica Dačić SPS JS” i “Možemo bolje Dragana Rašić” po četiri mandata i po jedan mandat GG “Dr Dejan Krstić” i GG “Zaokret”, prenosi beta.rs.

“Građani Zaječara su na izborima iskazali veliko nezadovoljstvo radom i ponašanjem aktuelne vlasti. Ne može više vlast da postavlja na najodgovornije funkcije bahate ljude koji svoje komplekse i sujete leče ucenama i blaćenjem vrednih, čestitih i obrazovanih ljudi”, kazao je Ristović, koji je široj javnosti postao poznat nakon što je Aleksandru Vučiću vratio zlatnu medalju za borbu protiv kovida-19.

Dodao je da se juče u Zaječaru pojavio veliki broj aktivista SNS-a iz Požarevca, Knjaževca, Bora, Kragujevca i Beograda i drugih gradova, koji su išli od vrata do vrata i vršili pritisak na birače.

“Četri godine se u Zaječaru nije ništa uradilo, nijedna ulica nije asfaltirana, a sada je pred izbore iz republičkog budžeta investirano oko milijardu dinara”, rekao je nosilac liste “Dr Nenad Ristović – Pobeda”.

On je kazao da na biračkim mestima nije bilo većih nepravilnosti.

“Uspeli smo da pokrijemo sva biračka mesta i sprečimo eventualnu kradju glasova. Uspeli smo i da, uz pomoć policije, smirimo strasti nakon što su dva dana uoči izbora aktivisti SNS-a fizički napali aktiviste GG ‘Pobeda'”, naglasio je Ristović.

Na pitanje Bete kakvu poruku su Zaječarci poslali ostalim gradovima u Srbiji, Ristović je kazao da je jasno da građani žele promene.

“Treba izdržati sve udarce i podmetanja vlasti i okupiti ljude koji veruju u istu ideju. Narod hoće da ih predvode ljudi kojima mogu da veruju, a tada su promene neizbežne”, ocenio je doktor naglasivši do koalicija SNS – SPS u Zaječaru neće opstati na vlasti duže od godinu dana.

Izvor: beta.rs

2 komentara

Dodaj komentar