fbpx
Srbija

Razvojni centar Srbije iz Kruševca organizuje humanu akciju „Knjiga za druga“

Povodom Svetskog dana knjige i autorskih prava koji se obeležava 23. aprila, Razvojni centar Srbije u Kruševcu organizuje humanu akciju pod nazivom „Кnjiga za druga“ navodi se u saopštenju ovog udruženja.

Jedan od ciljeva ove akcije je da se aktiviraju i podstaknu i drugi gradovi na slične akcije i da se time pospeši čitanje i ljubav prema književnosti

Osim humanosti na delu, podsticanju čitalačkih kompetencija i ljubavi prema knjizi, đaci gradskih škola u Kruševcu biće animirani kratkim predavanjem na svojim časovima.

U akciji učestvuju sve gradske osnovne škole u Кruševcu sa đacima od 1. do 4. razreda.

U saopštenju se dodaje da je razlog selektovanja na određenu ciljnu grupu đaka to što smatraju da je posebno važno da se ovom uzrastnom dobu ukaže na valjanost čitanja i pokrene osećaj za deljenje i poklanjanje. Metodički ciljevi koji se ostvaruju su od visokog značaja za učenike do 4. razreda.

Akciju je podržala Eparhija kruševačka sa blagoslovom sekretara Eparhije oca Dragog Veškovca. Na crkvama: Sveti Đorđe, Lazarica, Cveti Jovan Кrstitelj na Bagdali, Pokrov Presvete Bogorodice na Rasini, Sveta Trojica u Mudrakovcu istaknuti su paneli sa obaveštenjima. Sva fizička lica koja su prepoznala dobrobit akcije i u mogućnosi su da istu ispoštuju, dobrodošli su.

„Sredstva koja prikupimo u toku akcije biće donirana OŠ “Vladislav Savić Jan“ za pomoć njihovim područnim odeljenjima. Ukoliko u akciji bude prikupljen veliki broj knjiga, deo ćemo preusmeriti za područna odeljenja drugih škola. Smatramo da je ovo lepa društveno korisna akcija za koju javnost treba da zna, navodi se u saopštenju.

Udruženje „Razvojni centar Srbije“ je nevladino, neprofitno Udruženje, osnovano na neodređeno vreme radi ostvarivanja ciljeva u oblasti: održivog razvoja, ljudskih prava, promovisanja evropskih integracija, međunarodne saradnje, kulture, humanitarnog rada, prezentacije inovacija i edukacije. Udruženje broji više od dve hiljade članova, podeljenih u trideset dva Centra specijalizovana za trideset dve različite oblasti delovanja.

Dodaj komentar