fbpx
BuyBitcoinswithDebitCard
Društvo

RASPISAN KONKURS „MLADI SU ZAKON“ -PRIJAVI SE!

foto: radiomagnum.rs

U maloj sali Gradske uprave u Zaječaru danas je održana promocija konkursa „Mladi su zakon“.

Tom prilikom, mladi Zaječarci imali su priliku da čuju kako da uz pomoć sredstava iz programa „Mladi su zakon“ realizuju omladinski volonterski projekat u svom mestu ili se prijave na jedan od međunarodnih volonterskih kampova u Srbiji.

Predrag Nicić, starešina Izvidjačkog odreda “Djordje Simeonović” istakao je danas da je ovo šansa, ali i način da mladi pokažu svoju kreativnost.

“Ove godine program “Mladi su zakon” realizuje Resurs centar za Zaječarski i Borski okrug, Odred izviđača “Đorđe Simeonović” Zaječar, u partnerstvu sa Timočkim omladinskim centrom. Naime, mi ćemo pružiti stručnu pomoć mladima iz Zaječarskog i Borskog okruga, kako bi se što bolje pripremili i odradili realizaciju ovih programa za koje budu konkurisali”, rekao je Nicić i dodao:

“U ovoj godini budžet za 15 programa koje ćemo proglasiti za najinteresantije je 900 hiljada dinara. Ovom prilikom pozivamo sve mlade ljude da iskoriste ovu šansu, da konkurišu sa svojim programima, ali i da budu učesnici ove lepe manifestacije”.

Takodje, na promociji je predstavljeno i volonteriranje mladih u istočnoj Srbiji, 35 međunarodnih volonterskih kampova u Srbiji, internet stranica kampova www.kampovi.mis.org.rs, kao i način prijavljivanja.

Prema rečima Dunje Marušić iz Timočkog omladinskog centra učešće na kampovima je besplatno, a zainteresovani mogu očekivati punu podršku OI “Đorđe Simeonović”, TOC-a i Mladih istraživača Srbije prilikom prijavljivanja za kampove.

“U okviru ovogodišnjeg programa „Mladi su zakon“, finansiraće se preko 150 lokalnih omladinskih volonterskih projekata u Srbiji, koje će realizovati neformalne grupe i udruženja mladih. Pre svega, cilj promocije je da skrene pažnju mladih iz Zaječarskog i Borskog okruga na veliki broj mogućnosti za volontiranje tokom ovog leta u našoj zemlji, bilo da otputuju u drugi kraj Srbije ili ostanu u svom mestu i realizuju omladinski volonterski projekat”, objašnjava Marušić.

Volonterski kampovi okupiće strane i domaće volontere uzrasta od 18 do 30 godina, koji će u lokalnim zajednicama širom Srbije raditi na poslovima od javnog interesa za tu zajednicu ali istovremeno usavršiti veštine i steći prijatelje za ceo život. Ove aktivnosti su isključivo neprofitnog karaktera, a kod mladih učesnika i učesnica razvija se volonterski stav i aktivan odnos prema društvu u kom žive.

Izvor: radiomagnum.rs

Dodaj komentar