fbpx
Društvo

RARIS: 8. februara debata „Standardi EU u socijalnoj politici u Srbiji“

U Srbiji je u pripremi Program reformi politike zapošljavanja i socijalne politike (ESRP) za period 2018-2020, koji treba da predstavi rešenja za tržište rada i politiku zapošljavanja, ljudski kapital i politiku razvoja veština i politiku socijalnog uključivanja i socijalne zaštite.

Tim povodom u četvrtak, 8. februara u sali Regionalne agencije za razvoj istočne Srbije u Zaječaru biće održana debata na temu „Standardi EU u socijalnoj politici u Srbiji“.

Početak debate zakazan je za 13 sati, a kakva rešenja su nam potrebna u Programu reformi ESRP, koliko smo daleko od njih i zašto, na debati će pokušati da objasne:

  • Prof. dr Ana Čekerevac, Fakultet političkih nauka Univerziteta u Beogradu,
  • Prof. dr Natalija Perišić, Fakultet političkih nauka Univerziteta u Beogradu,
  • Dr Jelena Tanasijević, Centar za porodični smeštaj i usvojenje, Beograd.

Debata u Zaječaru deo je serije događaja koje Evropski pokret u Srbiji i Fakultet političkih nauka organizuju u ukupno 17 gradova Srbije, u saradnji sa Evropskim pokretom u Srbiji –Sremska Mitrovica i Evropskim pokretom u Srbiji –Kraljevo.

Debate se održavaju u okviru projekta „Evropa za mene“ koji podržava Delegacija Evropske unije, sa idejom da se u javnosti pokrenu razgovori na teme značajne za Srbiju u procesu evropske integracije i građanima pruže proverene i korisne.

Iz RARIS-a ističu da je za reforme u ovim oblastima od 2007. do 2013. godine Evropska unijadonirala ukupno oko 213 miliona evra iz IPA fondova.

Dodaj komentar