Dikie Lebedi

Radi koga kuče laje?

lopov
foto: www.vijesti.rtl.hr
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Do nedelje sam, što reče neko, bila ubeđena da je najgora stvar koja nedeljom popodne može da me zadesi emisija Lee Kiš, a onda je došlo na red emitovanje specijala „Državni udar“ u režiji Dragana Vučićevića ( za scenografiju je bio zadužen TV Pink, a za tekst … pa, zna se: Veliki vođa ). Ministri i stručnjaci klase“Lazanski“ smenjivali su se, čekali u redu da izvedu svoje recitale i nastupe i daju svoj doprinos zamajavanju i zastršivanju širokih narodnih masa.
Poslednji put kada su se ovako okupili, zataškavali su aferu „Helikopter“, koja je već čvrsto nagurana pod tepih.  Ne smem ni da pomislim šta su sada za*ebali.

Negde sasvim blizu epicentra tog medijskog haosa i krša, našao se i naš proslavljeni estradni menadžer, (ne)krunisani gospodar Zaječara – ko bi drugi već Saša Mirković, koji je SNS-u dao korpu i rešio da osnuje „Jaku Srbiju“.
Ime pokreta odabrano je valjda u duhu nastavka plagijatske kampanje „Tanjug“, te je zahvaljujući tome „Jedinstvena Srbija“ dobila svog takmaca, barem po imenu, ako ni po čemu drugom.

Pokret se odmah pohvalio celim jednim narodnim poslanikom (koji ruku na srce vredi za dva-tri čoveka, ako ni po čemu onda po gabaritu) u Šojić stilu, objavljujući da ima većinu u zaječarskom parlamentu da bi se preletači koji su već zauzeli niske startove pitali „šta se to sad desilo“ i unapred sprečili da se razbeže po principu „kud koji mili moji“.

Akcija policije, koja je, prema informacijama iz policije, usmerena na  istraživanje pronevera u budžetu, odmah je okvalifikovana kao pokušaj osujećivanja formiranja pokreta „Jaka Srbija“ i kao „zlodelo“ nekoga sa vrha čija je jedina  zamisao: Osujetiti Sašu Mirkovića i njegov naum da izgradi jak Zaječar i Srbiju.

Ograđen „pouzdanim i profesionalnim“ medijima štancuje zid sačinjen od poluistina i senzacionalizma,  pokušavajući da po svaku cenu očuva svoju poziciju i vlast.

Nedavno je u zgradu gradske uprave upala UKP sa nalogom da detaljno pretrese spornu dokumentaciju,  vezanu za budžetske pronevere i malverzacije (najveći broj pronevera vezan je za mahinacije sa JNMV,  tendere,  putne naloge…).

Iako su instrukcije o materijalu koji se treba pregledati sasvim jasne,  dežurni sufler sa visokog položaja uporno je insinuirao da se pregleda materijal iz prethodnog perioda,  sa namerom da pažnju sa ove vlasti skrene na prethodnu i, kako pouzdani izvor kaže,  montirane dokaze.

Kako instrukcije nisu upalile,  krenula je rafalna paljba po UKP i optužbe za montirani proces.

U svetlu svega navedenog postavlja se pitanje: Radi koga kuče laje?

O bahatosti vlasti govori i činjenics da je crkveni velikodostojnik zatražio prijem kod Saše Mirkovića,  kako bi apelovao na njegovu savest i zatražio da se mane bahanalija u ovom dobu muke i gladi.
Isteran je napolje,  kao poklisar.

Sramno.

Gotovo je izvesno da je budžet grada Zaječara kroz zaključivanje raznih ugovora sumnjive prirode, kao i kroz vešto poigravanje sa javnim nabavkama male vrednosti, kao i kroz montirane tendere.
Da li su se gradski oci zadržali samo na 10% ili su budžet oštetili za veći iznos, saznaće se.

Ko razume,  shvatiće.

Dikie Lebedi

Dodaj komentar