Politika

PUKLA TIKVA: Evo zašto je Mirković udario na Gorana Tomića

foto: ilustracija
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Saša Mirković, predsednik Skupštine grada Zaječara, aktuelni gospodar života i smrti u našem gradu. Čovek koji čvrsto u šaci drži zaječarsku kasu, zaječarske medije, policiju a dobrim delom i tužilaštvo.

Goran Tomić, načelnik Policijske uprave Zaječar,  nezvanično prvi čovek fudbalskog kluba.

Za one koji su zaboravili događaje od pre dve godine, upravo je Saša Mirković odigrao ključnu ulogu u postavljanju Tomića na mesto načelnika policije. Upućeni Zaječarci bili su šokirani takvom kadrovskom kombinatorikom međutim upravo je čovek sa puterom na glavi trebao Saši Mirkoviću kako bi svoje zamisli mogao da sprovodi u delo.

Odnosi među dvojicom „saradnika“ počeli su da se zatežu kada dva zadatka nisu ispunjena. Pre dvadesetak dana kada je trebalo sprečiti protest opozicije PU Zaječar je prvo zabranila skup opozicije da bi posle dva dana skup ipak bio odobrenU isto vreme trebao je biti odrađen i drugi zadatak, ko želi da pročita opširnije o tome može to učiniti ovde

Sukob kulminira odlukom da fudbalski klub raskine ugovor o tehničkoj saradnji sa jednom lokalnom televizijom (sa kojom Saša Mirković nema nikakve veze), po kome bi televizija prenosila snimke utakmica uz bogatu finansijsku nadoknadu (u milionima dinara)!

Oprobanom metodom, provlačeći kroz medijsko blato neposlušne, svedoci smo velikog medijskog spinovanja i udara na Gorana Tomića, svi mediji preneli su vest iz Zaječara, evo nekih od njih.

Prvo se naravno javio Best,

foto: printscreen

foto: printscreen

pa Blic,

foto: printscreen

foto: printscreen

pa Alo,

foto: printscreen

foto: printscreen

pa Telegraf,

foto: printscreen

foto: printscreen

da bi onda Blic pojačao još jednom vešću,

foto: printscreen

foto: printscreen

Nakon ovih napada, stupili smo u kontakt sa gospodinom Tomićem koji nam je ljubazno rekao da ne može da komentariše ove navode ali da će se oglasiti za dva tri dana, nakon čega je stiglo zvanično saopštenje policijskog sindikata.

Od izvora bliskog fudbalskom klubu saznajemo da je odluka o raskidu ugovora o tehničkoj saradnji sa televizijom konačna i da se od toga neće odstupiti. Takođe nam je rečeno da su morale biti izmirene finasijske obaveze pre raskida ugovora.

U cilju otkrivanja istine a zbog velikog interesovanja javnosti u Zaječaru, postavljamo dva pitanja nadležnim organima!

1. Da li je u zadnjih nedelju dana prebačeno 8,000,000.00 (osam miliona dinara) sa računa grada na račun fudbalskog kluba (eventualno uz transfer preko Sportskog saveza)?

2. Da li je u tom vremenskom periodu taj isti novac sa računa fudbalskog kluba uplaćen na račun televizije?

1 komentar

  • SNS se sprema da skine Mirkovica sa svojih pozicija u Zajecaru.Ako ih je zaduzio,naci ce mu mesto,ili prizeljkivano u RTS-u ili negde drugde,nisu ni oni slepi toliko da ne vide koliko se ogadio narodu sa sve kasnjenjem plata,mostom na Timoku i jos 50 kriminalnih mahinacija i dilova sa Mikijem Vuckovicem i slicnima

Dodaj komentar