fbpx
Društvo

Postavljanje Tanje Jovanović na mesto prosvetnog inspektora je nezakonito!

tanja jovanović
foto: tvbest.rs

Na raspisanom konkursu Ministarstva prosvete za mesto republičkog prosvetnog inspektora – mesto rada Školska uprava Zaječar, primljena je Tanja Jovanović, diplomorani ekonomista. Na donete rešenje trojica kandidata uložila su žalbu. Žalbena komisija Vlade razmatrala je žalbe i utvrdila da su blagovremene i da su osnovane. Rešenje o prijemu Tanje Jovanović kao nezakonito stavljeno je van snage i Ministarstvu prosvete dat je rok od 30 dana da donose novo rešenje. Primljeni kandidat nije ispunjavao uslove konkursa, jer sa diplomom diplomiranog ekonomiste sa Fakulteta za menadžment u Zaječaru nije imala pet godina rada u obrazovanju i vaspitanju, što je bio jedan od uslova konkursa.

Postavljamo pitanje:

1) koji su kriterijumi bili za izbor Tanje Jovanović, kada već nisu ispoštovali kriterijume koji postoje?!

2) Da li je neko vršio pritisak na njih da se postavi Tanja Jovanović?

Po ovome se vidi da komisija koja je izabrala Tanju Jovanović nije kompetentna, i logično je da nema kredibilitet više.

 

Da li to znači da Tanja Jovanović ostaje da radi gde je i godinama radila , gde će je verovatno vaspitačice dočekati pitanjima vezanih oko plate!?

221015-inspektor-1

2210-inspektor-2

221015-inspektor-3

221015-inspektor-4

7 komentara

  • Ko je kriv, glasi vase pitanje. Pa odgovor je jasan, nacelnik Skolske uprave u Zajecaru jer je on protezirao gospodju. I on je, kao i ona bez kvalifikativa za mesta na kojima apliciraju ili trenutni obavljaju u obrazovnom sistemu.

  • Ovo je strasno. Ova da kontroliste prosvetu? Obdaniste u rasulu i potpunom haosu, zaposleni 6 meseci ne primeju plate, a ona ce da zavodi red po skolama. Skole nisu kafane. U gradu se prica da oko njenog imenovanja stoji SPS, odnosno Dragan Maric, nacelnik skolske uprave u Zajecaru i Zoran Kostic, pomocnik ministra prosvete. Sada imamo jos bolju pregled ko u Srbiji i ko u gradu unistava obrazovanje. Za ovo treba neko debelo da odgovara.

  • Да ли је могуће да је њу неко хтео да постави на место просветног инспектора?! Дакле, нема опоравка за просвету!

  • Жена је инспирисала помоћника Костића, а то су довољне референце за инспектора. Знамо још неке његове инспирације коврџаве косе, које годинама са њим кадрирају по београдским школама. Коначно паде, а мислили смо да се то неће десити. Коврџаве косе му дођоше главе…ех те плаве…..црвене и остале коврџице….зезнуше га више пута, а сада до краја.

Dodaj komentar