fbpx
Hronika

Platili 2,2 miliona dinara za SEMAFOR za stadion, a dobili – limove! Evo za šta se terete bivši čelnici garda Zaječara!!!

ILUSTRACIJA - foto: Designed by Freepik

Osnovno javno tužilaštvo u Zaječaru donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv petorice ljudi, među kojima je i nekadašnji predsednik skupštine Saša Mirković. Oni su osumnjičeni za zloupotrebe u postupcima javnih nabavki, čime je grad Zaječar oštećen za 36,3 miliona dinara.

Željko Mažar

Policijsko zadržavanje određeno je Željku Mažaru, nekadašnjem direktoru Sportsko-poslovnog centra “Timok”, Bojanu Stojanoviću, bivšem funkcioneru Grada Zaječara, Zoranu Jovanoviću, koji je bio direktor firme “AD put” i Ivanu Veljkoviću, odgovornom licu privrednog društva “Betoneks”.

Bojan Stojanović – foto: Radio Magnum

Oni se terete da su od 2013. do 2015. počinili više zloupotreba u postupcima javnih nabavki koje su sprovedene za potrebe Gradske uprave u Zaječaru.

Na taj način oštetili su budžet grada za ukupan iznos od 36.375.014 dinara.

Najkrupniji zalogaj bio im je sređivanje starog groblja, koje je povereno AD “Put” i “Betoneksu”. Iako posao nisu obavili do kraja, oni su uredno gradu ispostavili fakturu, koju je overio Stojanović, tadašnji član Gradskog veća. U gotovo isto vreme, njemu se sudilo za zloupotrebe koje je počinio kao vlasnik privatne firme. Kasnije je, kako se sumnja, Stojanović, poznatiji kao Bojan Atrijum, i kao osuđeno lice učestvovao u donošenju odluka bitnih za Zaječar.

– On je počinio krivično delo u 2012. godini kao vlasnik privatne firme “Atrijum” – navodi izvor “Večernjih novosti”.

– Reč je o izdavanju čekova bez pokrića i korišćenja platnih kartica.

On je 2014. pravosnažno osuđen na tri meseca kućnog zatvora, bez elektronskog nadzora, i kaznu je izdržavao od decembra 2014. do marta 2015.

Imao je i dozvolu od suda da može da odlazi na posao.

Mažar je osumnjičen da je, po usmenom nalogu Mirkovića, potpisao nalog za kupovinu semafora za stadion FK Timok, što je plaćeno 2,2 miliona dinara.

Semafor, međutim, nikada nije stigao u Zaječar. Umesto njega, isporučeni su neki limovi.

Zbog sumnje da je počinio drugo krivično delo, Saša Mirković koji je već u pritvoru, naknadno će biti saslušan.

izvor: novosti.rs

2 komentara

  • Nicic i Mirkovic , ljudske gnjide.. Pa ovi ljudi nemaju veze sa njihovim prevarama..
    Ali nije mi jasno kako je Nici prsao ove iz SNSa… Bruka i sramota..

Dodaj komentar