Društvo

Peticija podrške otpuštenim glumcima Vujadinu i Vladimiru Miloševiću

Kao što smo već pisali ovde, dan posle pokušaja uručivanja otkaza dvojici glumaca, na sajtu Peticija24.com pojavila se peticija za podršku pomenutim glumcima.

Pokretači peticije dali su sledeće obrazloženje:

U zaječarskom pozorištu Zoran Radmilović otpušteni su glumci Vujadin i Vladimir Milošević. Otkazi su im uručeni navodno zbog nove sistematizacije, međutim sve govori da su momci otpušteni zbog svog angažmana tokom mitinga koji su se održavali u Zaječaru, a kontra gradskih vlasti.

Potpišimo peticiju i na ovaj način stavimo na znanje, po ko zna koji put, da jeftino politikantstvo nema šta da traži u našim teatrima, da su partijski poslušnici na mestima direktora pozorišta ono što nas neumitno vuče ka dnu i trajno marginalizuje našu struku kompromitujući časno ime pozorišnih umetnika.

Portal ZaječarOnline daje punu podršku peticiji i pozivamo vas da istu potpišete klikom ovde.

Nakon našeg pisanja o otkazima glumcima pokrenula se lavina na društvenim mrežama, pa su se za ovu temu zainteresovali i republički mediji (blic, b92, itd.) kojima se ovom prilikom zahvaljujemo o izveštavanju i širenju istine o dešavanju u Zaječaru koji je suočen sa velikim medijskim mrakom.

3 komentara

Dodaj komentar