Društvo

Peticija podrške otpuštenim glumcima Vujadinu i Vladimiru Miloševiću

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Kao što smo već pisali ovde, dan posle pokušaja uručivanja otkaza dvojici glumaca, na sajtu Peticija24.com pojavila se peticija za podršku pomenutim glumcima.

Pokretači peticije dali su sledeće obrazloženje:

U zaječarskom pozorištu Zoran Radmilović otpušteni su glumci Vujadin i Vladimir Milošević. Otkazi su im uručeni navodno zbog nove sistematizacije, međutim sve govori da su momci otpušteni zbog svog angažmana tokom mitinga koji su se održavali u Zaječaru, a kontra gradskih vlasti.

Potpišimo peticiju i na ovaj način stavimo na znanje, po ko zna koji put, da jeftino politikantstvo nema šta da traži u našim teatrima, da su partijski poslušnici na mestima direktora pozorišta ono što nas neumitno vuče ka dnu i trajno marginalizuje našu struku kompromitujući časno ime pozorišnih umetnika.

Portal ZaječarOnline daje punu podršku peticiji i pozivamo vas da istu potpišete klikom ovde.

Nakon našeg pisanja o otkazima glumcima pokrenula se lavina na društvenim mrežama, pa su se za ovu temu zainteresovali i republički mediji (blic, b92, itd.) kojima se ovom prilikom zahvaljujemo o izveštavanju i širenju istine o dešavanju u Zaječaru koji je suočen sa velikim medijskim mrakom.

3 komentara

Dodaj komentar