fbpx

Ničiću pet tužbi zbog uvreda na Fejsbuku: Tužilac Mirković se nije pojavio na ročištu

Preporuka:

Mateja Petrović prvi na Opštinskom takmičenju iz istorije

Zadnjeg dana produženog zimskog raspusta Tehnička škola iz zaječara bila je domaćin Opštinskog takmičenja iz istorije. Na pomenutom takmičenju u...

Karavan „Oslobođenje“ stiže u Zaječar

Promotivni karavan Srpskog pokreta Dveti pod nazivom "Oslobođenje" u petak, 28. februara stiže u Zaječar. U okviru zajedničke kampanje bojkota...

U Istorijskom arhivu priređen kulturni program posvećen srpsko-ruskim odnosima

U Galeriji Istorijskog arhiva u Zaječaru održana je promocija knjige "Rusko kulturno nasleđe u Srbiji“, a otvorena je i...
- Reklama -

Zbog uvreda na društvenim mrežama bivši predsednik Skupštine grada Zaječara Saša Mirković protiv sadašnjeg gradonačelnika Boška Ničića podneo je 5 krivičnih prijava. Međutim, ni na drugom ročištvu tužilac Mirković se nije pojavio, jer kako tvrdi, ne želi da prihvati medijaciju, odnosno mogućnost mirnog rešavanja spora.

U Osnovnom sudu u Zaječaru u utorak, 16. aprila održano je drugo ročište po privatnim tužbama bivšeg predsednika Skupštine grada Zaječara Saše Mirkovića protiv gradonačelnika Zaječara Boška Ničića za krivično delo uvreda.

Mirković je tužbe protiv Ničića podneo zbog uvredljivog pisanja na društvenim mrežama.

Međutim, ni na drugom ročištvu tužilac Mirković se nije pojavio, jer kako tvrdi, ne želi da prihvati medijaciju, odnosno mogućnost mirnog rešavanja spora.

“ Sa Ničićem ne želim nikakvu medijaciju i pomirenje, jer je mnogo puta napisao mnoge uvrede na moj račun i mora da odgovara zbog toga.

Nažalost, sudije u Zaječaru drži u malom džepu i baš takvi sude u ovim predmetima, a to su Saša Živković i Ivana Rodić. Videćemo koje ćemo pravne poteze da povučemo u narednom periodu, jer sumnjam u objektivnost ovih sudija.

Ničić će u svakom slučaju pre ili kasnije biti priveden pravdi za mnoge zločine koje je uradio“,izjavio je za portal „Zaječar online“ Saša Mirković.

S druge strane, tuženi Ničić za „Radio Magnum“ izjavio je da se uredno odaziva na svaki poziv suda.

„ Sramno je da vas neko tuži, a da se ne pojavi. Njegovo nepojavljivanje na sudu nije slučajno, jer bi, ako smatrate da ste uvređeni, morali da dođete i da objasnite ko vas je uvredio i koliku ste duševnu bol nanošenjem te uvrede pretrpeli.

Očekujem da će i Mirković da dođe i objasni šta je to uvredljivo i kako se on prepoznao u mojim navodima“, istakao je Ničić.

Umesto obrazloženja, Mirković je zatražio objašnjenje zbog čega je privođen i držan u pritvoru.

“ Za naloge koje su primali od Ničića, Stefanovića i Hrkalovićke, a koje je Vučić izdavao, sutra neće biti odgovorni oni koji su ih izdavali, jer nisu imali ovlašćenja, nego baš te sudije i tuzioci koji su ih izvršavali bez ikakvog pravnog osnova.

Nadam se da su svesni šta su uradili.

Sva suđenja su bila van svih rokova po zakonu i do danas ja ne znam zašto sam osuđen od Živkovića, jer grad nije platio nijedan dinar za paketiće što je i Apelacioni sud potvrdio.

Svim sudijama i tužiocima poručujem da ćemo istraziti svaki sličaj njihove stvarne zloupotrebe i kad dođe vreme, biće takođe procesuirani zajedno sa svojim gazdama“, poručio je Mirković.

Kako je Mirković zbog krivičnog dela uvreda podneo pet tužbi protiv Ničića, Željko Ristić, punomoćnik Boška Ničića zatražio je spajanje pet sudskih postupaka u jedan, radi ekonomičnosti.

“ Videćemo da li je Mirković uopšte dostupan, jer ima zabranu napuštanja zemlje. Zato je od suda zatraženo da primeni odredbu člana 61. Zakonika o krivičnom postupku po kojem kada neko kao privatni tužilac promeni adresu sledi obustava postupka, odnosno odbijanje tužbe“ ističe Ristić.

Novo ročište zakazao je za 6. jun.

1 KOMENTAR

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: