Politika

Nenad Ristović poručio Zankovu: I Saša Mirković se tako ponašao pa vidite kako je završio! (VIDEO)

Sednica Skupštine grada održana u petak 29. septembra jedna je od najburnijih do sada. Pljuštale su optužbe između vlasti i opozicije, replike na izlaganja, oduzimanje reči i javne opomene od strane predsedavajućeg, Stefana Zankova.

Da će sednica Skupštine grada na kojoj se raspravlja o trećem dopunskom budžetu biti burna bilo je jasno na samom početku! Naime, prilikom usvajanja zapisnika sa prošle sednice (što se uglavnom usvaja bez primedbi i jednoglasno) primedbu je imao Dr Nenad Ristović, šef odborničke grupe „Pobeda za naš grad“.

Ristović je želeo da ukaže da je na prethodnoj sednici izneta jedna neistina. Kada su odbornici opozicije tražili da se za kandidate za članove Upravnih odbora Ustanova i Javnih preduzeća pored imena i prezimena, dostavi na uvid i biografija, tada je rečeno da su ti podaci tajna po Zakonu o zaštiti ličnih podataka…

Stefan Zankov prekinuo je Ristovića uz obrazloženje da se sada samo usvaja zapisnik i da je on dužan da prekine odbornika koji se ne drži teme – primedbe na zapisnik.

Ristović je tada upitao Zankova, pošto ste dobar tumač, recite mi da li je dozvoljeno sa ove govornice iznositi neistine, i nastavio sa izlaganjem, tvrdeći da je na prethodnoj sednici izneta laž.

U tom trenutku, predsednik Skupštine grada, Stefan Zankov, oduzeo je reč i  izrekao Opomenu Nenadu Ristoviću.

Sećate se kada ste sedeli u poslaničkoj klupi, zajedno samnom, tada ste drugačije razgovarali. Kada ste došli u fotelju sasvim drugačije razmišljate! Znate gde je završio Saša Mirković? upitao je Ristović Zankova!

Pogledajte video snimak kako je to izgledalo:

I u nastavku sednice Stefan Zankov imao je „pune ruke posla“, u više navrata podsećao je odbornike da se drže dnevnog reda, a izrekao je još nekoliko Opomena, uglavnom predstavnicima opozicije. U jednom trenutku, bio je prinuđen da sednicu na kratko prekine i odredi pauzu, nakon što gradski većnik Danilo Katić nije želeo da napusti govornicu iako mu je oduzeta reč!

Većnik Danilo Katić je tada optužio Zankova da štiti opoziciju, na šta je Zankov poručio: Opozicija me napada da štitim vlast, vi me napadate da štitim opoziciju, što znači da sam na dobrom putu!

Ipak odbornici opozicije smatraju da predsednik Skupštine u više navrata nije dozvolio odbornicima da koriste pravo replike pa su bili prinuđeni da reklamiraju povredu poslovnika.


POGLEDAJTE U POSEBNIM VESTIMA, ŠTA SE SVE DEŠAVALO NA SEDNICI SKUPŠTINE GRADA I KAKO JE TEKLA RASPRAVA O TREĆEM DOPUNSKOM BUDŽETU:

Nenad Ristović poručio Zankovu: I Saša Mirković se tako ponašao pa vidite kako je završio! (VIDEO)

Miša Stanojlović: Zaječarska PRELET KOALICIJA zanemaruje mlade, trudnice, decu i socijalno ugrožene! (VIDEO)

Boban Pogarčić: Rebalansom budžeta nema para za prostorni plan, bez toga nema ni industrijske zone, nema ni investicija a ni novih radnih mesta! (VIDEO)

Vujadin Milošević: Opozicija se bavi samo DEMAGOGIJOM! (VIDEO)

Miloš Stojadinović: Za vrtiće NEMA PARA ali ima 5 MILIONA za kuma Boška Ničića! (VIDEO)

Marina Milić: Opozicija pravi CIRKUS od govornice! Pozivam ih da učestvuju u izradi budžeta za sledeću godinu! (VIDEO)


2 komentara

  • bravo za ristovica..zankov je obican poltron..dupeuvlakac..ali ispusice ga on gadno..sprema mu se…obican seljacic koji je navikao da nista ne radi..

  • džabe ti pricas zankovu ristoviću.taj te ništa ne razume.pa on i ne zna gde je.mozda misli d aje na kadibogaz..vašar..

Dodaj komentar