fbpx
Politika

MIRKOVIĆ: “ Batinaši koji su došli u Zaječar prete odbornicima gradskog parlamenta, pozivajući se na državu i najviše državne funkcionere“

saša mirković
foto: tvbest.rs

Srbija se poslednjih dana nalazi u atmosferi koja podseća na političku krizu kakva skoro nije zabeležena u regionu. Nižu se afere, a od državnog udara stiglo se i do drskog obraćanja ministra novinarima. Brojnim osudama pridružio se i lider Jake Srbije, Saša Mirković.

„Dok ministar odbrane Bratislav Gašić na nedostojan način predstavlja Vladu Republike Srbije i Vojsku Srbije, batinaši koji su došli u Zaječar prete odbornicima gradskog parlamenta, pozivajući se na državu i najviše državne funkcionere. Ja, lično, kao i pokret Jaka Srbija, nećemo učestvovati u ovome i javno kažem da ni ja, niti bilo ko iz mog okruženja nećemo kontaktirati nijednog odbornika, čak ni telefonom do sednice, koja je zakazana za 17. decembar.

Bratislav Gašić mora da bude razrešen sa mesta ministra, a svi u Srbiji moraju da shvate da se pritiscima, pretnjama, silom i ucenama ne postiže napredak i boljitak ni za državu, ni za njene građane“, izjavio je Mirković.

Zamenik predsednika Skupštine, Jovica Trajković, zakazao je sednicu Skupštine grada za 17. decembar, kada će odbornici odlučivati da li će Saša Mirković i dalje ostati na njenom čelu.

Izvor: telegramvesti.rs

Dodaj komentar