Društvo Izdvajamo

Letnje radionice web dizajna za osnovce u zaječarskoj biblioteci

FOTO: zajecaronline.com
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Tokom jula i avgusta ove godine, u Matičnoj biblioteci „Svetozar Marković“ u Zaječaru, za osnovce su organizovane web radionice. Oni će moći da nauče nešto više o web dizajnu, izradi sajtova i obradi fotografije.

Brat i sestra, Strahinja i Sofija Stefanović, od malena dolaze u zaječarsku biblioteku. Smatraju da su radionice web dizajna veoma korisne za njih i zbog toga će tokom leta posećivati ova predavanja.

„Ovde sam došao zato što sam se zainteresovao za web dizajn i roditelji su mi rekli kako je to zanimljivo. Posle sa tim znanjem mogu da upišem neku bolju školu“, kaže Strahinja Stefanović.

„Upisala sam smer tehničar informacionih tehnologija u Tehničkoj školi. Ovo sam malo poznavala ali nisam bila sigurna kako će to da ispadne. Nadam se da ću u ovome da budem sve bolja i bolja“, rekla je Sofija Stefanović.

Strahinja i Sofija Stefanović; FOTO: zajecaronline.com

Na radionici sa njima je i Miloš Stanojev, koga je oduvek zanimalo programiranje.

„Na fejsbuku sam video oglas i pošto sam od malena dolazio u biblioteku, hteo sam da vidim kakve su radionice i da saznam nešto više o programiranju“, kaže Stanojev.

Miloš Stanojev; FOTO: zajecaronline.com

Radionice vodi Jelena Marković, koja se bavi izradom web sajtova. Na ideju o realizaciji ovakvih radionica došla je zajedno sa bibliotekarom Suzanom Marinković. Za polaznike ove radionice su besplatne.

„Došli smo do zaključka da je potrebno da se deca edukuju za izgradu web sajtova. Napravićemo zajednički sajt na ovoj radionici, koji će biti povezan sa njihovim sajtovima na jednoj besplatnoj platformi.

Oni će naučiti da naprave sajt, da napišu tekstove za sajt, da obrađuju fotografije i kako što jeftinije prođemo u izradi sajtova“, poručila je Jelena Marković, predavač.

Jelena Marković; FOTO: zajecaronline.com

„Radimo ono što decu najviše interesuje, a to je web dizajn i savremene tehnologije. Trudimo se da njihovim interesima izađemo u susret. Radionice su potpuno besplatne.

Bibliotekarstvo mora da ide u korak s vremenom i da se prilagođava mlađim generacijama. Deca su se odazvala na naš poziv, nadam se da će i u buduće ovakve radionice biti organizovane“, istakla je Suzana Marinković, bibliotekar Dečijeg odeljenja zaječarske biblioteke.

Radionice web dizajna pohađa 24 polaznika. Radionice će se održavati utorkom i petkom, od 9. jula do 30. avgusta, od 10.30 do 12 sati.

FOTO: zajecaronline.com

FOTO: zajecaronline.com

Dodaj komentar