fbpx

Letnje radionice web dizajna za osnovce u zaječarskoj biblioteci

Preporuka:

Peticija za puštanje Aleksandra Obradovića potpisivana u Zaječaru

Građanska inicijativa za potpisivanje peticije za oslobađanje Aleksandra Obradovića, koja je pokrenuta u više gradova širom Srbije, potpisivana je...

Opljačkan Boljevčanin(75): Iz kuće mu ukrali preko 1250 evra

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru, u saradnji sa Policijskom upravom u Požarevcu, uhapsili su D. M. (1986) i...

TOC: Kviz o prevenciji AIDS-a, „kondom štafeta“ i ulična akcija u Zaječaru

Timočki Omladinski Centar je nizom aktivnosti obeležio 1. decembar, Međunarodni dan borbe protiv HIV–a i AlDS-a. U saradnji sa...
- Reklama -

Tokom jula i avgusta ove godine, u Matičnoj biblioteci „Svetozar Marković“ u Zaječaru, za osnovce su organizovane web radionice. Oni će moći da nauče nešto više o web dizajnu, izradi sajtova i obradi fotografije.

Brat i sestra, Strahinja i Sofija Stefanović, od malena dolaze u zaječarsku biblioteku. Smatraju da su radionice web dizajna veoma korisne za njih i zbog toga će tokom leta posećivati ova predavanja.

„Ovde sam došao zato što sam se zainteresovao za web dizajn i roditelji su mi rekli kako je to zanimljivo. Posle sa tim znanjem mogu da upišem neku bolju školu“, kaže Strahinja Stefanović.

„Upisala sam smer tehničar informacionih tehnologija u Tehničkoj školi. Ovo sam malo poznavala ali nisam bila sigurna kako će to da ispadne. Nadam se da ću u ovome da budem sve bolja i bolja“, rekla je Sofija Stefanović.

Strahinja i Sofija Stefanović; FOTO: zajecaronline.com

Na radionici sa njima je i Miloš Stanojev, koga je oduvek zanimalo programiranje.

„Na fejsbuku sam video oglas i pošto sam od malena dolazio u biblioteku, hteo sam da vidim kakve su radionice i da saznam nešto više o programiranju“, kaže Stanojev.

Miloš Stanojev; FOTO: zajecaronline.com

Radionice vodi Jelena Marković, koja se bavi izradom web sajtova. Na ideju o realizaciji ovakvih radionica došla je zajedno sa bibliotekarom Suzanom Marinković. Za polaznike ove radionice su besplatne.

„Došli smo do zaključka da je potrebno da se deca edukuju za izgradu web sajtova. Napravićemo zajednički sajt na ovoj radionici, koji će biti povezan sa njihovim sajtovima na jednoj besplatnoj platformi.

Oni će naučiti da naprave sajt, da napišu tekstove za sajt, da obrađuju fotografije i kako što jeftinije prođemo u izradi sajtova“, poručila je Jelena Marković, predavač.

Jelena Marković; FOTO: zajecaronline.com

„Radimo ono što decu najviše interesuje, a to je web dizajn i savremene tehnologije. Trudimo se da njihovim interesima izađemo u susret. Radionice su potpuno besplatne.

Bibliotekarstvo mora da ide u korak s vremenom i da se prilagođava mlađim generacijama. Deca su se odazvala na naš poziv, nadam se da će i u buduće ovakve radionice biti organizovane“, istakla je Suzana Marinković, bibliotekar Dečijeg odeljenja zaječarske biblioteke.

Radionice web dizajna pohađa 24 polaznika. Radionice će se održavati utorkom i petkom, od 9. jula do 30. avgusta, od 10.30 do 12 sati.

FOTO: zajecaronline.com

FOTO: zajecaronline.com

- Reklama -

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

Zaječarac uhapšen zbog krađe „Pežoa“

Policija u Zaječaru, uhapsila je M.G.(1985) iz Zaječara zbog postojanja sumnje da je počinio krivično delo neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila, izazivanje opšte opasnosti i...

Nova česma u petak na zaječarskom skveru

Nakon uklanjanja stare česme, samo 20 metara dalje, u petak će biti postavljena nova koja će krasiti sam centar grada. Od radnika na terenu...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: