fbpx
BuyBitcoinswithDebitCard
Društvo Izdvajamo

Još 379 novoobolelih, osam umrlih i 156 na respiratorima

foto: ILUSTRACIJA / Pixabay

U Srbiji od juče do danas registrovano je još 379 zaraženih korona virusom i još osam preminulih. Ukupno je u našoj zemlji do sada od korone obolelo 24.520, dok je zabeležen 551 smrtni slučaj.

Na bolničkom lečenju se trenutno nalazi 4.531 pacijent, od kojih je 156 na respiratorima.

U poslednja 24 sata testirano je 9.817 ljudi, a ukupno od marta 641.091.

Zamenica direktora instituta za javno zdravlje „Batut“ Darija Kisić Tepavčević objasnila je da se broj od 9.817 testiranih na današnji dan, odnosi na broj rezultata koji je stigao u poslednjih 24 sata, a da su brisevi pacijenata uzeti pre najviše tri dana.

Ona je na konferenciji za novinare istakla da bi pravi indikator epidemiološke slike bio da su svi rezultati gotovi za 24 sata i da se svi trude da taj standard ostvare.

Na pitanje novinara kako će se sledeće nedelje održati sednica Skupštine Srbije kada je na snazi zabrana okupljanja za više od 10 ljudi, a u martu se iz istog razloga skupština nije sastajala, Kisić Tepavčević je odgovorila da se situacija sa početka epidemije razlikuje od današnje i sa kliničkog i sa epidemiloškog stanoviša, te da se mora uzeti u obzir održavanje državnog sistema i ekonomije.

„Želela bih da ukažem da kad se mora održati sastanak u zatvorenom prostoru, onda se moraju obezbediti sve preventivne mere koje će sprečiti širenje virusa, kao što je urađeno na ovoj konferenciji za novinare kada svi imaju maske i sede na bezbednoj udaljenosti“, rekla je Kisić Tepavčević.

izvor: danas.rs

Dodaj komentar